Tiikerit vei Akaa-Volleyta mennen tullen

Akaa-Volleyn taival lentopallon Mestaruusliigassa jatkui mollivoittoisesti Kokkolassa sunnuntaina. Pohjanmaalle suuntautunut viikonlopun pelimatka ei tuonut akaalaisten sarjataulukkoon lisäpisteitä.

Oululainen Etta voitti akaalaiset lauantaina 3–1. Kokkolan Tiikerit pisti sunnuntaina vielä astetta paremmaksi ja vei kotisalissaan Akaa-Volleytä selkeästi 3–0 (25–18, 25–17, 25–11).

Ottelussa korostui etenkin vastaanoton tärkeys. Näytti siltä, että passarille niin sanotusti kuppiin tulleet nostot tuovat lähes poikkeuksetta pisteen hyökkäävälle joukkueelle. Kun Tiikerit oli näissä tilanteissa taitavampi, se vei mennessään sarjapisteitä kolmen pisteen verran.

Vastaanoton jälkeisten hyökkäysten tehot olivat kotijoukkueen hyväksi murskaavat 64/38 prosenttia. Jatkopalloissa akaalaiset pärjäsivät selkeästi paremmin kuin lauantaina Oulussa, mutta niissäkin Etta oli tehokkaampi. Ei siis mikään ihme, että se vei koko ottelu puhtaasti 3–0.

Nico Numersniemi (sinisessä paidassa) tuuraa liberona  sairaslomalla olevaa Voitto Köykkää. Arkistokuva: Harri Mattila

Tiikerit pelasi loistavan ottelun

Kun Mestaruusliigaa pelaava joukkue takoo tilastoihin vastustajaan verrattuna ylivertaiset lukemat, voittajasta ei jää epäselvyyttä.

Tiikerien hyökkäysten onnistumisprosentti nousi 59:ään, kun Akaa-Volleyn vastaava oli 34. Torjuntapisteet menivät kokkolalaisille 11–6, ässäsyötöt 9–2 ja tehokkuussaldot päätyivät kotijoukkueelle lukemin 58/+37 – 32/-2. Ei liene ihme, että pisteet jäivät Kokkolaan.

– Tänään jäimme torjunta/puolustus-pelaamisessa vastustajan jalkoihin. Voi olla, että Voitto Köykän sairasloma näkyy tässä. Nico Nurmesniemi hoitaa liberon hommia kelvollisesti mutta on kuitenkin itselleen vieraalla pelipaikalla, tunnusti Akaa-Volleyn apuvalmentaja Hasse Mattila.

Tiikerilauma onnistui kokonaisuudessaan hyvin. Erityisesti joukkueesta pitää nostaa esiin yleispelaaja Jiri Hänninen, joka takoi tilastoihin lukemat 20/+15. Kun tuohon lisätään aina luotettavan keskipelaaja Antti Leppälän lukemat 13/+12 ja hakkuri Oskari Keskisen 12/+8, ei mikään ihme, että sarjapisteet jäivät Kokkolaan.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?