Vaisu Akaa-Volley jäi pisteittä Oulussa

Lentopalloseura Etta on Mestaruusliigan alkukierroksilla osoittanut olevansa kova luu kotisalissaan. Se oli ennen lauantai-iltaa vienyt sekä Raision Loimua että Lakkapäätä puhtaasti 3–0 ja ottanut erän sarjakärki Savo Volleylta. Lauantaina Olli Kuoksan valmentama Etta rökitti Akaa-Volleyn lukemin 3–1 (26–24, 26–28, 27–25, 25–13).

Akaa-Volleyn kokenut liigamiehistö pelasi Oulussa alavireisesti. Etenkin hyökkäyspeli yski selkeästi.

– Itse asiassa hyökkäyspeli onnahti etenkin jatkopallojen osalta. Niissä Etta oli tänään selkeästi huolellisempi. Viimeisen erän notkahdukseen en osaa heti antaa selitystä. Pitää tutkia video huolella, kertoi Akaan valmentaja Oliver Lüütsepp ottelun tilastot edessään.

Puolustuspallojen jälkeisissä hyökkäyksissään kotijoukkue onnistui 42 prosentin tehokkuudella, kun Akaa-Volley jäi 26 prosenttiin.

– Totuus kuitenkin on, että tämäniltainen peli olisi voinut päättyä yhtä hyvin 3–0 tai 0–3. Kolme ensimmäistä erää mentiin rinta rinnan jatkopalloille, ja ne olisivat voineet kaatua kumman tahansa hyväksi, pyöritteli Lüütsepp ottelun tulosta.

Lentopalloilijan aamu Oulussa. Matkaväsymys karistettiin jäsenistä aamutreeneissä. Kuva: Erkki Tuomi

Etta onnistui koko rintamalla

Etta on aina ollut hyvin puolustava joukkue. Valmentajavelhoksikin nimetty Kuoksa osaa ilmeisesti erinomaisesti lukea vastustajan tekemisiä. Tälle kaudelle Etta sai lisäksi riveihinsä yhden liigan kokeneimmista liberoista Jesse Mäntylän, joka lauantainakin oli mies paikallaan.

Oululaiset onnistuivat koko rintamalla. Ainostaan syöttöpeli yski. Akaa-Volley sai kaikkiaan 22 pistettä kotijoukkueen syöttövirheistä.

– Ehkä meidänkin olisi kannattanut ottaa enemmän riskejä syöttöviivalla ja näin horjuttaa Ettan vahvaa hyökkäystä, pohti Lüütsepp.

Etta hyökkäsikin tehokkaasti. Janne Marttilan tilasto näyttää lukemia 16/+5, Jan Heleniuksen 17/+3, Nuutti Niinivaaran 14/+8 ja vain 18-vuotiaan hakkuri Aleksi Muukkosen 26/+12.

Akaa-Volley oli Oulussa vaisu nimenomaan laitahyökkäyksissä. Tehokkaimmin selviytyi joukkueen parhaana palkittu Eetu Pennanen (14/+5). Joni Mikkosen teholukemat olivat 12/+4 ja Urpo Sivulan 12/+2. Keskipelaajat onnistuivat jälleen kelvollisesti. Liigan torjuntatilastoa johtava Panu Pitkänen kirjautti lukemat 6/+6 ja Aleksi Kaatrasalo 8/+6.

Akaa-Volleyn pelaajien suorituksista jäivät mieleen etenkin Aatu Pölläsen voimakkaat hyppysyötöt. Hakkuri otettiin erien loppuvaiheissa syöttöviivalle eikä mies ujostellut, vaan antoi pallolle kyytiä koko kädellä.

Akaa-Volleyn urakka jatkuu jo sunnuntaina Kokkolassa. Vastustajana on aina vaarallinen Tiikerit.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?