Forum Akaa: Marketeissa on kolmenlaisia asiakaspalveluhenkilöitä – Kassan takana voi olla Perusteellinen, Nopea tai Ihansama

Tanja Salminen.

Korona-aikana helpointa olisi tilata ostokset suoraan kotiovelle, mutta tykkään käydä kaupassa. Ostan kolmelle kasvavalle pojalle tavallista kotiruokaa ja harvoin pääsen ulos alle neljän ostoskassin.

Olen hionut ostosten pakkaamisen huippuunsa, mutta harmillisen harva onnittelee hienosta suorituksesta. Lajittelen ostokset jo kassahihnalle niiden loppusijoituspaikan mukaan. Pakasteet yhteen kassiin ja jääkaappikamat niiden päälle. Kuivatavarat omaan kassiinsa ja hedelmät ja vihannekset omaansa. Suklaapatukka suorinta tietä omaan taskuun.

Kauppareissuilla jonotellessa on ollut aikaa analysoida markettien asiakaspalveluhenkilöstöä. Heidät voidaan jakaa karkeasti kolmeen kategoriaan. Kassan takana voi olla Perusteellinen, Nopea tai Ihansama.

Perusteellinen ottaa katsekontaktin, tervehtii ja vaihtaa kuulumiset. Hän muistaa, mitä ostit viime viikolla ja viime jouluna. Hän seuraa sinua Facebookissa ja huomauttaa, jos ostoksissasi ei ole tämän illan menoihin soveltuvia hankintoja.

Perusteellinen raportoi myös, mitä puolisosi on ostanut ja montako limpparia jälkikasvusi on juonut koulun jälkeen. Jos unohdat punnita omenat, perusteellinen lähtee itse punnitsemaan niitä ja hakee samalla unohtamasi jauhopussin.

Nopea huikkaa moikkauksen sijaan ”montako kassia” ja ryhtyy töihin. Hän on kirjannut muovipussin koneelle jo ennen kuin sanoit ottavasi sellaisen. Nopea on myös tehnyt korjauksen ennen kuin ehdit sanoa, että otat sittenkin paperikassin. Sinua palvellessaan hän skannaa sivusilmällä seuraavan asiakkaan viivakoodien paikat ja rahastaessaan hän samalla lajittelee pullokuitit ja järjestelee tupakka-askit aakkosittain. Hän tietää jokaisen tuotteen pikakoodin ja osaa ulkoa hinnat. Jos unohdat punnita omenat, nopea ehdottaa, että jätät ne ostamatta.

Ihansama istuu kädet sylissä katselemassa rahapelien vilkkuvia valoja. Ihansaman mielestä on ihan sama laittaa perunasäkki banaanien päälle ja jättää naistenlehti vettyneiden pakasteiden alle. Ihansama ei vaivaudu nostamaan ostamiasi yrttiruukkuja sivuun vaan tuuppaa ne hihnalle siinä missä maitotölkitkin. Synttäreitä varten hankkimasi kortti rullaantuu liukuhihnan uumeniin ja se on laskutettu kaksi kertaa. Jos unohdat punnita omenat, saat ne ilmaiseksi. Ihan sama.

Tiedän mistä puhun, koska olen ollut työkseni Nopea. Naapurikassalla minulla oli työkaverina Ihansama. Meillä Akaassa on onneksemme upeita ruokakauppoja, joissa palvelu on useimmiten mallia Perusteellinen! Iloitkaamme uudistuksista ja tehdään ostokset turvallisesti lähikaupassa.

 

Tanja Salminen

Kirjoittaja on junantuoma akaalainen perheenäiti.

Forum Akaa on Akaan Seudun kolumnisarja, jossa akaalaiset kirjoittajat tarkastelevat ympäröivää yhteisöä ja yhteiskuntaa.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?