Toijalan Seutu 40 vuotta sitten: Veronpalautukset nyt jo jouluksi

Tiistaina 4. marraskuuta

Veronpalautukset nyt jo jouluksi

Veroennakoiden palautuksessa on jälleen palattu vanhaan käytäntöön ja suurin osa palauatuksensaajista saa rahansa jo ennen joulua. Vuosina 1975–1976 palautuksethan maksettiin vasta seuraavan vuoden maaliskuussa ja vuosina 1977–1978 osa palautuksista lykättiin maksettavaksi samoin vasta maaliskuussa, osa saatiin normaalisti joulukuussa.

Teuvo Suutariselle hopeinen ansiomerkki

Suomen Kirkon Seurakuntatoiminnan Keskusliiton hopeinen ansiomerkki luovutettiin seurakuntasalissa torstaina Teuvo Suutariselle hänen jäätyään eläkkeelle pitkäaikaisesta ja ansiokkaasta palveluksesta Akaan seurakunnassa.
Teuvo Suutarinen aloitti työnsä seurakunnan palveluksessa 60-luvun alussa. Hän on toiminut seurakunnassa haudankaivajana, kellonsoittajana ja siunauskappelin vahtimestarina lähes 20 vuotta.
– Teuvo Suutarinen on ollut seurakunnassa tärkeä yleismies, jonka jättämä aukko on nyt vaikeasti täytettävissä hänen jäädessään eläkkeelle, totesi seurakunnan taloudenhoitaja Risto Rauhala luovuttaessaan Suutariselle yhdessä kirkkovaltuuston puheenjohtaja Jukka Kallion kanssa ansiomerkin.

Työleiriläiset kunnostavat Vainionlahtea

Välisenät pois, tapetit seinille, sähkölämmitys alakertaan ja saunaan lauteet. Siinä eilen Vainolahdessa alkaneen työleirin tavoitteita. Mukana on kolme työtöntä toijalalaista poikaa ja yksi tyttö kokkina.
– Kun leiri kahden viikon kuluttua loppuu, pitäsi Vainiolahden olla käyttökunnossa, nuorisosihteeri Esko Ravinen toteaa.
Työleirillä lyödään tavallaan kaksi kärpästä yhdellä iskulla: työttömät nuoret saavat työtä ja keväästä lähtien nuorisolautakunnan hallinnassa ollut Vainiolahden kiinteistö saadaan käyttökuntoon. Leirin osanottajat eivät menetä työleirin aikana työllisyyskorvaustaan, vaan sen lisäksi he saavat opetusministeriön myöntämästä avustuksesta 30 markan päivärahan ja aterian.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?