Akaa-Volley oli liian vahva Kokkolan Tiikereille – Kotijoukkueen tappiosarakkeeseen merkittiin Markus Kaurton nilkka

Eetu Pennanen on nyt hyvässä kunnossa. Yleispelaaja palkittiin jo toisessa ottelussa peräkkäin joukkueensa parhaana pelaajana. Kuvassa Pennanen hyökkää onnistuneesti nelospaikalta. Kuva: Harri Mattila

Akaa-Volley ja Kokkolan Tiikerit ovat tottuneet keskinäisissä kohtaamisissaan takomaan palloa kahden ja puolen tunnin ja viiden erän verran. Torstai-iltana tähän tuli poikkeus.

Halusiko Akaa-Volley säästää energiaa perjantain Ducks-kamppailuun vai saiko se ylimääräistä sisua keskitorjuja Markus Kaurton loukkaantumisesta? Niin tai näin, kamppailu päättyi kotijoukkueen 3–1 voittoon eräpistein 29–27, 20–25, 25–18, 25–22.

Alku oli Akaa-Volleylle vaikea

Ottelun kaksi ensimmäistä erää mentiin kokkolalaisten lievässä painostuksessa. Tiikerit vei peliä lähinnä siksi, että se teki vähemmän virheitä.

Akaa-Volley roikkui ensimmäisessä erässä kolmen–neljän pisteen takamatkalla aina tilanteeseen 13–17. Sitten Aleksi Kaatrasalo pääsi hyökkäämään pisteen vastapallosta. Heti perään Joni Mikkonen otti torjuntapisteen. Siitä ottelu tasoittui ja meni aina jatkopalloihin saakka. Erä ratkesi lopulta Tiikerien Rami Rekomaan syöttövirheeseen.

Toisessa erässä Akaa-Volley nousi Tiikerilauman rinnalle hieman aiemmin, tilanteeseen 10–10. Sen jälkeen mentiin tasapäisesti ratkaisupalloihin saakka. Niissä kokkolalaiset olivat selkeästi taitavampia ja onnekkaampia.

Markus Kaurto loukkasi nilkkansa

Kolmas erä näytti lähtevän kahden ensimmäisen linjoille, ja Tiikerit loikkasi jo 1–4 johtoon. Kun Akaa-Volleyn hyvin kaksi erää pelannut Markus Kaurto väänsi ikävän näköisesti nilkkansa ja joutui poistumaan pukuhuoneen puolelle, kotijoukkue näytti saavan lisää virtaa koneeseen.

Ensin kotijoukkue nousi Urpo Sivulan syötöillä 9–6 johtoon, ja hetken päästä Aleksi Kaatrasalo viihtyi syöttöviivalla vielä pidempään, aina tilanteeseen 17-9 saakka. Vaikka vieraat hyvin sinnittelivät mukana, erä kääntyi selkeästi Akaalle.

Neljäs erä alkoi Akaan Panu Pitkäsen näyttävällä torjunnalla. Tuosta Akaa-Volley lähti kipuamaan kohti erä- ja otteluvoittoa. Tiikerien kapteeni Antti Leppälä verkolla ja Jere Mäkinen syöttöviivalla pitivät vielä vieraiden uskoa voittoon hereillä. Aivan ei loppukiri kuitenkaan riittänyt.


Markus Kaurto loukkasi nilkkansa kolmannen erän alussa. Joukkuekaverit auttoivat miehen pukuhuoneeseen saamaan ensiapua. Kuva: Harri Mattila

Akaa-Volley neljän joukkoon Suomen Cupissa

– Akaa-Volley syötti tänään todella hyvin. Etenkin hypärisyöttäjät olivat vireessä, selvitti joukkueensa parhaana palkittu Leppälä medialle.

– Olen samaa mieltä Antin kanssa. Akaan syöttö oli meille myrkkyä tänään. Ja vaikka itsekin onnistuimme viivalta ihan kelvollisesti, Akaan libero Nico Nurmesniemi nosti palloja todella varmasti passarille, ylisti Tiikerien valmentaja Mikko Keskisipilä Voitto Köykän tuuraajaa.

Nurmesniemi olikin kentän paras hihapelissä. Nostot löysivät passari Markkus Keelin hyppysiin 56 prosentin tarkkuudella. Akaa-Volleylla ei ole hätää, vaikka huippukuntoinen Köykkä onkin sairaslistalla kätensä loukkaantumisen vuoksi vielä parin viikon ajan.

Akaa-Volleyn valmentaja Oliver Lüütsepp sai Kaurton loukkaantumisesta uutta päänsärkyä.

– Meillä oli vaikea alku tänään. Ilmeisesti joukkueella oli hieman liikaa paineita, kun oli tuplapanos pelissä. Tiikerit teki ottelusta vaikean, kun se puolusti hyvin ja lisäksi hyökkäsi vahvasti jatkopalloissa.

– Markuksen loukkaantuminen oli tosi ikävä tapaus. Tähän otteluun se taisi tuoda peliimme lisää energiaa, mutta se hankaloittaa lähitulevaisuuden pelejämme.

Tuplapanoksella Lüütsepp tarkoitti sitä, että voitto Tiikereistä toi Akaa-Volleylle paitsi kolme sarjapistettä myös paikan Suomen Cupin neljän parhaan joukkueen turnaukseen tammikuun lopulla.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?