Koronatartunta ammattiopistossa siirsi myös akaalaisia etäopetukseen

Valkeakosken ammattiopisto (VAAO) kertoi torstaina 22.10., että opistossa on todettu yhdellä henkilöllä koronavirustartunta. Virukselle altistuneita työntekijöitä on 4 ja opiskelijoita 25. Altistuminen tapahtui VAAOn Jaakkola-rakennuksen kone- ja tuotantotekniikan tiloissa 19.–20.10.

VAAOn tiedotteen mukaan kaikkiin altistuneisiin on oltu yhteydessä tartuntatautiviranomaisten toimesta, ja heidät on määrätty karanteeniin.

Lisäksi kone- ja tuotantotekniikan ala Jaakkolasta sekä varmuuden vuoksi myös talotekniikan ala siirtyivät välittömästi etäopetukseen, joka jatkuu 30.10. saakka. Kyseisten alojen opiskelijoista akaalaisia on yhteensä 35. Kone- ja tuotantotekniikkaa opiskelee 13 ja talotekniikkaa 22 akaalaista.

Rehtori Raimo Alarovan tietoon ei ole tullut jatkotartuntoja keskiviikkoon 28.10. mennessä.

– Se on tietysti positiivinen ja hyvä asia, Alarova sanoo.

Alarova toteaa, ettei hän tietosuojan takia voi kertoa, onko tartunnan saanut opiston työntekijä vai opiskelija. Rehtorin mukaan kyseinen koronatapaus on ensimmäinen ammattiopistossa pandemian aikana.

VAAOssa on yhteensä 1 233 opiskelijaa, joista akaalaisia on 296.

Valkeakosken ammattiopiston rehtorin Raimo Alarovan tietoon ei ole tullut jatkotartuntoja keskiviikkoon 28.10. mennessä. Kuva: Juha Kosonen/Akaan Seudun arkisto

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?