Akaa Futsal voittoon maalijuhlissa – Kasper Kangas, Jussi Nyström ja Petri Grönholm ovat mukana MM-karsintapelien maajoukkueessa

Aleksi Pirttijoki iski ottelun avausosuman maalin edestä. Kuva: Tuukka Nyström

Miesten Futsal-Liiga jatkui sunnuntaina Toijalan Monitoimihallilla. Akaa Futsal oli jälleen täyttä terästä ottelun alussa, kun Liikunnan Riemu matkusti Jyväskylästä Monitoimihallille leijonapaitojen vieraaksi. Vahva alku siivitti joukkueen hienoon 9–5 (6–2) -kotivoittoon ja tärkeisiin sarjapisteisiin.

Pirteää kautta pelaava sarjanousija Riemu saapui Akaaseen täynnä itseluottamusta, mutta kotijoukkue tuli peliin kovalla ryminällä. Ensimmäinen kymmenminuuttinen oli edellisen Mad Max -kotipelin tapaan suorastaan tyrmäävä. Maalihanat avasi Aleksi Pirttijoki ajassa 1.39. Vaikka Riemu saikin onnekkaan tasoituksen pallon pompattua aivan ylänurkkaan akaalaispelaajasta, oli komento tiukasti isännillä. Tatu Ahonen, Petri Grönholm sekä Markus Rautiainen osuivat nopeaan tahtiin, ja Pirttijoki iski päivän toisellaan lukemiksi jo 5–1 ajassa 10.04.

Avausjakson jälkimmäinen kymppi oli rauhallisempaa pelaamista. Ensin Grönholm kaunisteli lukemiksi jo 6–1, ja Riemu onnistui kaventamaan taukotilanteeksi 6–2.

Tauon jälkeen vierasjoukkue viritteli takaa-ajoa, ja se nousi jo kahden maalin päähän kahdella kavennusmaalillaan. Akaa Futsalin kapteeni Jussi Nyström pommitti kuitenkin hurjalla ylänurkkatykillään lukemiksi 7–4. Tämän jälkeen vauhdikkaassa pelissä nähtiin vielä kolme osumaa. Riemu sai yhden kavennuksen, mutta lopussa kotijoukkueen maalivahti Kasper Kangas väläytteli pallollista osaamistaan osumalla kahdesti tyhjään Riemu-maaliin vieraiden yrittäessä takaa-ajoa lentävän maalivahdin voimin. Kankaan kaksi maalia sinetöivät voittolukemat 9–5.

Akaa Futsalin päävalmentaja Jovan Stankovic oli tyytyväinen sarjapisteisiin.

– Pitkän pelitauon vuoksi lähtöasetelmat otteluun olivat hiukan vaikeat, mutta alkumme oli suorastaan loistava. Muutama pelaajat, kuten Kim Lingman, Rautiainen ja Grönholm ottivat isoa roolia ja pelasivat todella mallikkaasti, Stankovic iloitsi.

Jobinpostia Akaalle toi Dusan Milojevicin kaksi keltaista korttia ja siitä seurannut ulosajo sekä pelikielto, joka tuo loukkaantumisista kärsivälle joukkueelle entistä enemmän hankaluuksia tuleviin peleihin. Avainpelaajista Stankovic sekä Juhana Jyrkiäinen parantelevat vammojaan vielä useamman viikon ennen paluuta parketille.

Miesten Futsal-Liiga jää nyt maajoukkuetauolle. Suomi kohtaa Serbian ratkaisevissa MM-karsintapeleissä 6. ja 10. marraskuuta. Kaksiosaisessa otteluparissa pelataan ensin Serbiassa ja sitten Vantaalla. Voittaja etenee MM-kisoihin. Akaa Futsalista mukana joukkueessa ovat Kasper Kangas, Jussi Nyström sekä Petri Grönholm.

 

Tatu Ahonen seurasi lähietäisyydeltä, kuinka Jussi Nyströmin laukaus uppoaa ylänurkkaan. Kuva: Tuukka Nyström

Petri Grönholm osui kahdesti Riemu-ottelussa. Kuva: Tuukka Nyström

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?