Akaa-Volley nousi jälleen sarjakärkeen – Raision Loimu kaatui puhtaasti 3–0

Akaa-Volleyn lentopallon mestaruusliigakausi jatkui menestyksekkäästi Raisiossa torstaina. Peräti 44 kautta korkeimmalla sarjatasolla pelannut ja kuusi Suomen mestaruutta voittanut Loimu jäi kotikentällään akaalaisten jalkoihin selkeästi 0–3 (18–25, 18–25, 13–25).

Akaa-Volley haki siis Raisiosta kolme sarjapistettä ja nousi jälleen Savo Volleyn ohi liigan kärkipaikalle. Savolaisilla on toki yksi ottelu vähemmän pelattuna.

– Seuraava haaste onkin sitten ennakolta arvioiden huomattavasti kovempi. Sunnuntaina kohtaamme VaLePan, jolla silläkin on 32 kautta liigapelejä takanaan. Ja viime vuosina se on hallinnut miesten lentopalloliigaa mennen tullen, arvioi Akaa-Volleyn manageri Risto Lahti.

Panu Pitkänen jatkoi Raisiossa hyviä otteitaan. Keskipelaajan hyökkäyksistä onnistui yli puolet ja torjuntapisteitä kertyi kuusi. Arkistokuva: Harri Mattila

Kaksi ensimmäistä erää olivat lähes identtiset

Ottelun alussa silmiin pisti kaksi selkeää seikkaa. Ensinnäkin molempien vastaanottopeli oli toimivaa. Passarit pääsivät pyörittämään hyökkäyskuvioita lähes mielen määrin. Toiseksi mieleen painuvaksi asiaksi jäi Akaa-Volleyn hyökkäysten monipuolisuus. Kaikki hyökkääjät saivat vastuuta vuorollaan.

Ensimmäisen erän käänne tapahtui tilanteessa 9–10. Loimun vastaanotto petti ensimmäisen kerran ja Akaan hakkuri Urpo Sivula pääsi rokottamaan vastapallosta. Akaa-Volley pääsi ensimmäisen kerran kahden pisteen etumatkalle, ja saman tien karkumatka alkoi.

Akaalaisten passari Markkus Keel käytti hyökkääjiään monipuolisesti ja otti siinä sivussa kolme torjuntapistettä.

Urheilun hienouksiin kuuluvat erikoiset tilanteet ja tilastot. Raisiossa nähtiin lähes identtiset kaksi erää. Toisessakin mentiin rinta rinnan tilanteeseen 9–9. Kun Akaa-Volley sai tuosta hilattua kahden pisteen keulan eikä Loimulta löytynyt eväitä vastaamaan, loppu mentiin akaalaiskomennossa. Loppunumerot olivat samat kuin ensimmäisessä.

Sen verran eroa eristä löytyi, että ensimmäinen ratkesi Loimun syöttövirheeseen. Jälkimmäisen päätti Urpo Sivula onnistuneella hyökkäyksellä.

Kolmas erä oli Akaan näytöstä

Jos kaksi enimmäistä erää tarjosivat jännitystä aina erien puoleen väliin asti, niin kolmas ratkesi heti kättelyssä.

Akaa-Volley otti alta aikayksikön johdon 0–5. Tuosta shokkialusta Loimu ei enää toipunut tasaiseen kamppailuun. Se aivan kuin antautui ennen aikojaan. Edes yleispelaaja Elvis Krastins ei saanut joukkuetta syttymään. Maajoukkueen kokoonpanoon viime vuodet kuulunut yleispelaaja kirjautti ottelun tilastoihin lukemat 3/-2.

Akaa-Volley dominoi ottelua ja siten myös tilastoja. Kun Loimun pelaajista ainoastaan kaksi päätyi tehotilastossa plussalle, Akaa-Volleylla heitä oli seitsemän. Sivulan sarakkeessa seisoo 15/+8, Joni Mikkosen lukemat ovat 11/+7 ja Eetu Pennasen 9/+5. Mutta alleviivauksen ansaitsee keskipelaaja Panu Pitkänen, joka otti pelissä kuusi akaalaisten 14 torjuntapisteestä ja kirjautti tilastoihin hienosti 12/+10.

Akaa-Volley vei torjuntapisteet 14–2, ässäsyötöt 7–3, vastaanoton tarkkuuden 49–41 prosenttia ja hyökkäysten onnistumisprosentit 55–38.

– Onnistuimme kaikilla osa-alueilla Loimua paremmin. Olimme jo harjoituksissa keskittyneet vain omaan tekemiseemme. Eikä oikeastaan muuta voinutkaan, kun Loimu oli ollut kaksi viikkoa karanteenissa, eikä meillä ollut joukkueen tekemisestä videoita tai muuta. Kukaan ei tiennyt, pääsevätkö uudet ulkomaanvahvistukset peliin mukaan, kertoi Akaa-Volleyn päävalmentaja Oliver Lüütsepp ottelun jälkeen.

Seuraava Akaa-Volleyn peli on tulevana sunnuntaina Sastamalassa. Vastassa on kiven kova VaLePa.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?