Kuntoaskeleen Heli ja Päivi elävät lentopalloa täydellä sydämellä

Kuntoaskeleen Päivi Rouvali (vas.) ja Heli Mattila iloitsevat sitä, että Akaa-Volley on lisännyt yhteishenkeä Akaassa ja tuonut sekä yrityksille että koko kaupungille näkyvyyttä eri puolilla Suomea. Kuva: Mikko Peltoniemi.

Kuntoaskel on akaalainen liikunta-alan yritys, jonka päätoimipiste sijaitsee Akaan Viialassa ja sivutoimipiste Urjalassa. Kuntoaskeleesta saa muun muassa fysioterapiaa, hierontaa, akupunktiota, kinesioteippausta ja monenlaisia liikuntapalveluja niin ryhmille kuin yksityishenkilöillekin.

Yrittäjät Heli Mattila ja Päivi Rouvali ovat Kuntoaskeleen perustamisvuodesta 1997 saakka tehneet yhteistyötä paikallisen lentopalloyhteisön kanssa. Aluksi tämä tarkoitti A-Volleyn junioreiden tukemista. Yhteistyö jatkui A-Volleyn noustua 1-sarjaan vuonna 2009 ja jatkettua siellä seuraavalla kaudella Akaa-Volleyn nimellä.

Kun Akaa-Volley nousi Lentopallon Mestaruusliigaan vuonna 2017, Kuntoaskel ja seura tiivistivät yhteistyötä entisestään. Konkreettisimmillaan se on tarkoittanut sitä, että Kuntoaskelen työntekijät ovat paiskineet hommia myös Akaa-Volleyssa.

Kuntoaskeleessa hierojana työskennellyt Helin poika Hasse Mattila pelasi ensimmäisellä liigakaudella vielä itsekin liberona ja on sen jälkeen ollut yksi joukkueen apuvalmentajista. Päivin poika Niko Rouvali puolestaan on sekä Kuntoaskeleen että Akaa-Volleyn fysioterapeutti.

– Olemme antaneet työntekijöille mahdollisuuden olla Akaa-Volleyn pelimatkoilla työajalla, ja olemme muutenkin täydellä sydämellä mukana. En itse ole ollut joukkueurheilun harrastaja enkä valmentaja, mutta tässä on nähnyt, mitä joukkuehenki merkitsee, Heli kertoo.

Myös Päivi on vuosien saatossa ja lentopallohuuman kasvaessa oppinut katsomaan peliä ja nauttimaan siitä uudella tavalla.

– Se on ollut hieno polku. Siksi olemme halunneet tukea tätä omilla resursseillamme.

Kuntoaskeleen yrittäjäkaksikko on iloinnut myös siitä, kuinka vuosi vuodelta paremmin menestynyt liigajoukkue on yhdistänyt Viialan, Toijalan ja Kylmäkosken Akaaksi.

– Joukkueen tuoma näkyvyys myös muualla on nykyään ihan toista luokkaa sekä meille että koko kaupungille. Akaa-Volley myös hoitaa asiat ammattimaisesti, mikä näkyy siinä, että pelaajat ovat halunneet tulla tänne, ja suurin osa myös asuu Akaassa.

Vaikka Hasse Mattila lopettikin hommat Kuntoaskeleessa vuosi sitten, löytyy työntekijöistä edelleen lentopalloilijoita. Fysioterapeutti Petteri Friberg pelaa ykkössarjaa Tampereen Isku-Volleyssa, ja myös toinen fyssari Kati Lahtinen on pelannut A-Volleyn naisissa.

– Kyllä näitä täällä piisaa, Heli nauraa.

Päivi Rouvalin (vas.) ja Heli Mattilan Kuntoaskel on tukenut akaalaista lentopalloa yrityksen koko 23-vuotisen historian ajan. Kuva: Mikko Peltoniemi

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?