Akaa-Volley kaatoi rutiinillaan Hurmoksen – Ottelun aluksi tuore isä sai potkuhousut seuralta

Akaa-Volleyn ja Karelian Hurmoksen lentopallon mestaruusliigakausi avautui Toijalan Monitoimihallissa. Akaa-Volleyn rutiini riitti otteluvoittoon 3–0 (25–17, 25–21, 25–20)

Ottelun alkaessa nähtiin kaksi huomionosoitusta. Akaa-Volleyn keskitorjuja Aleksi Kaatrasalo on tuore isä ja sai poikalapselle vietäväkseen seuran logolla varustetut potkuhousut.

Lisäksi huomioitiin akaalaisten ns. koronafinaalissa pandemiaa nokkiin antaneet noin kolmesataa kannattajaa. Seuralle keväällä tukensa antaneiden tarkan lukumäärän voi jokainen käydä laskemassa Monarin aulan seinältä.

Ottelussa oli havaittavissa pientä ylilatausta, kun puolen vuoden tauon jälkeen päästiin tositoimiin. Akaan Urpo Sivula loisti ensimmäisen erän alussa. Hakkuri takoi joukkueensa ensimmäiset kolme pistettä ja onnistui lisäksi syöttöviivalta rikkomaan Hurmosken vastaanottoa ratkaisevasti.

Kun erä näytti kääntyvän kotijoukkueelle helpohkosti, kävi juuri niin kuin usein käy. Akaalaisten ote hieman herpaantui. Erän puolivälissä Hurmos oli tullut peliin mukaan kuin varkain. Vieraiden Jere Heiskanen ja Petteri Härkönen loistivat verkolla.

Lopussa kokeneemman Akaan rutiini kuitenkin riitti kääntämään erän kotijoukkueelle.

Urpo Sivula iskee Akaa-Volleyn sarjakauden ensimmäisen pisteen Karelian Hurmoksen kolmen miehen torjunnan yli. Kuva Harri Mattila

Akaa-Volleylla useita ratkaisijoita

Toinen erä eteni tasaisesti aina tilanteeseen 10–10. Sen jälkeen Akaa-Volley otti kuusi pistettä perä jälkeen, eikä Hurmos hyvästä taistelusta huolimatta enää toipunut puolittaisesta tyrmäyksestä.

Erän kuningas oli Akaan keskipelaaja Panu Pitkänen, joka aloitti kipuamisensa jälleen Mestaruusliigan torjuntatilaston kärkipaikoille. Neljä näyttävää blokkia ja lisäksi kaksi hyökkäyspinnaa Pitkäsen sarakkeeseen.

Kolmas erä oli monelta osaltaan kuin toisen kopio. Viimeinen piste toki tuli melko poikkeuksellisella tavalla.

Hurmos sinnitteli kotijoukkueen kyydissä erän puoliväliin asti, mutta loppuun saakka se ei jaksanut rutistaa. Läpi ottelun tasaisesti pelannut Akaan kokenut Joni Mikkonen hyökkäsi tarkasti kentän rajoille ja kirjasi tililleen pisteen toisensa jälkeen. Miehen saldo oli lopulta 13/+10.

Myös Sivula kirjautti tilastoihin 13 pistettä, mutta teholukema oli vaatimattomampi +4. Pitkäsen sarakkeessa lukee 9/+5 ja Markus Kaurton 4/+3.

Mutta se ratkaiseva pallo. Akaa-Volleyn yleispelaaja Eetu Pennanen (10/+5) sai tililleen hihalyönnillä tehdyn hyökkäyspisteen. Hurmoksen pelaajia oli pallon ympärillä useampiakin, mutta kukaan ei tohtinut laittaa käsiään pallon alle.

Akaa-Volleyn Voitto Köykkä jatkaa hyviä otteitaan. Lauantaina hänet valittiin ottelun parhaaksi
liberoksi. Kuva: Harri Mattila

Kauden alussa peli ailahtelee

– Pallossa näkyi kauden ensimmäisen pelin rasite. Epäselviä tilanteita tulee vielä silloin tällöin. Olihan meillä välillä hyviä pätkiä tässä pelissä. Akaa on vaan niin laadukas joukkue, että meidän tasomme ei tänään riittänyt, tunnusti joukkueensa parhaana palkittu Tuomas Karjalainen ottelun jälkeisessä haastattelussa

Akaan parhaana palkittu Pennanen nyökytteli vieressä.

– Näin sen näen itsekin. Meidän peruspelimme riitti tänään voittoon. Pyrimme välttämään virheitä, mutta siitä huolimatta niitä tuli ajoittain liikaa. Ison plussan annan yleisölle. Tunnollisesti ovat ottaneet maskit kasvoilleen ja turvavälitkin näyttävät olevan riittävät, kiitteli Pennanen.

Akaan valmentaja Oliver Lüütsepp oli tyytyväinen pelaajiensa otteisiin.

– Kiitokset koko joukkueelle kauden ensimmäisestä voittopelistä. Nyt sitten palaudutaan ja ensi viikko tehdään huolella. Seuraava vastustajamme on mielenkiintoinen ja vaatii kaikilta paneutumista, viittasi Lüütsepp viikon päästä odottavaan vierailuun Hurrikaani Loimaan kotisalissa.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?