Akaan kaupunki laajentaa kasvomaskien jakoa vähävaraisille – Lue millä kriteereillä maskin saa

Akaan kaupunki laajentaa kasvomaskien maksutonta jakoa vähävaraisille. Kaupunki kertoo tiedotteessaan, että syynä on koronaepidemian kiihtyminen Pirkanmaalla.

Maskienjaon kriteereinä toimivat Pirkanmaan sairaanhoitopiirin ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen antamat kasvomaskien käyttösuositukset.

Kasvomaskeja jaetaan Akaan vähävaraisille asukkaille seuraavilla kriteereillä:

  • Jos käytät joukkoliikennettä
  • Jos hakeudut koronavirustestiin ja matkaat näytteenottoon, ja ennen negatiivisen testituloksen saamista joudut välttämättömän syyn vuoksi liikkumaan kodin ulkopuolella
  • Jos saavut riskialueelta Suomeen ja siirryt maahantulopisteeltä omaehtoiseen karanteeniin tai jos sinulla on omaehtoisen karanteenin aikana välttämätön syy liikkua kodin ulkopuolella
  • Jos osallistut sisätiloissa tapahtuvaan joukkokokoontumiseen, kuten

o Konsertit ja muut musiikkitilaisuudet, teatteriesitykset ja muut esittävän taiteen tilaisuudet, jääkiekko-ottelut ja muut urheilutapahtumat

o Messutapahtumat, sisätiloissa järjestettävät festivaalit

o Kirkkotilaisuudet ja muut uskonnollisten yhteisöjen tilaisuudet

  • Jos osallistut rajatuissa ulkotiloissa järjestettäviin tilaisuuksiin, joihin kertyy suuri määrä ihmisiä, kuten suuret ulkoilmakonsertit, festarit

Suosituksen ulkopuolelle jäävät kokoontumiset:

  • Tilanteet, joissa etäisyyksien pitäminen on mahdollista
  • Vakiintuneet yhteisöt, kuten koulut, päiväkodit, toimistomuotoiset työyhteisöt

Kaupunki kertoo tiedotteessaan, että mainittujen tilanteiden lisäksi kasvomaskin käyttöä suositellaan muissakin tilanteissa, joissa turvavälien pitäminen ei onnistu. Kasvomaskia voi halutessaan käyttää muutenkin.  Ohjeita kasvomaskin valintaan ja käyttöön löytyy THL:n suosituksesta.

Maskeja jaetaan Yhteispalvelukeskuksesta

Kasvomaskien jako tapahtuu Akaan yhteispalvelukeskuksesta, joka sijaitsee Toijalassa osoitteesta Kirkkotori 10. Yhteispalvelukeskus on auki ma 9–12 ja 13–15.30 sekä ti-pe kello 9–12. Mikäli kasvomaskin haku näinä ajankohtina ei ole mahdollista, asiakkaat voivat olla yhteydessä palveluneuvoja Katja Kukkoseen, puh. 040 335 3049 tai katja.kukkonen@akaa.fi ja sopia muusta ajankohdasta.

Maskit voi vastaanottaa itselleen ja yli 15-vuotiaille perheenjäsenilleen. Myös heikommassa asemassa olevien läheisten puolesta voi noutaa maskin.

Maskit ovat pestäviä ja uudelleenkäytettäviä. Luovutuksen yhteydessä jaetaan ohje niiden käyttöön.

Akaan lukiossa ei käyttösuositusta

Akaan kaupunki kertoo, että Akaan lukiossa saa käyttää kasvomaskia, mutta varsinaista käyttösuositusta ei ole. Linjaus on Pirkanmaan sairaanhoitopiirin ohjeistuksen mukainen.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos julkaisi 24.9. uudistetun suosituksen kasvomaskien käytöstä kansalaisille.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?