Pirkanmaan pandemiaohjausryhmä suosittelee kasvomaskien käyttöä tilanteissa, joissa turvavälien pitäminen ei ole mahdollista

Pirkanmaan koronaepidemia on THL:n luokituksen mukaisesti kiihtymisvaiheessa. Pirkanmaan alueellinen pandemiaohjausryhmä suosittelee sen vuoksi koko maakunnassa kasvomaskien käyttöä tilanteissa, joissa turvavälien pitäminen ei ole mahdollista.

Maakunnan alueella kasvomaskia suositellaan käytettäväksi muun muassa joukkoliikenteessä, kulttuuri- ja urheilutapahtumissa eli esimerkiksi teattereissa, konserteissa, musiikkiesityksissä ja jääkiekko-otteluissa sekä muissa urheilutapahtumissa, uskonnollisissa tilaisuuksissa sekä ulkotapahtumissa, jossa ei voi pitää riittävää etäisyyttä.

Lisäksi maskia käytetään sairaanhoitopiirin elokuussa julkaiseman kasvomaskisuosituksen mukaisesti koronavirusnäytteeseen mennessä, ulkomailta riskimaista palattaessa sekä omaehtoisen karanteenin aikana julkisella paikalla välttämättömissä asioissa liikuttaessa.

Tässä vaiheessa epidemiatilannetta ei vielä ole tarvetta laajentaa maskin käyttöä toisen asteen oppiaitoksiin. Koululaisten tartunnat ovat olleet peräisin vapaa-ajalta.

– Koulu ja päiväkoti ovat toistaiseksi Pirkanmaalla turvallisia paikkoja, kunhan ei mennä kumpaankaan sairaana, tähdentää alueellisen pandemiaohjausryhmän puheenjohtaja, johtajaylilääkäri Juhani Sand sairaanhoitopiiristä kertoo tiedotteessa.

Noin puolessa Pirkanmaalla syksyn aikana todetuista tartunnoista tartunnan lähde on tiedossa. Aikavälillä 17.8.–27.9. on todettu 165 uutta koronatapausta. Sadasta tunnetusta tartunnasta 23 on saatu perheiden sisältä, 23 työpaikalta, 15 koululaisilla varsinaisen koulutyön ulkopuolelta, 13 opiskelijoiden vapaa-ajan yhdessäolosta, 12 hoitolaitoksesta ja viisi yökerhoista. Pienillä lapsilla ei ole todettu yhtään tartuntaa.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?