Viialan Valtin Samu Pentinniemi voitti piirinmestaruuden 4-ottelussa – Tytöille SM-viestikokemusta

Yleisurheilun SM-viestit juostiin 12.–13.9. Karhulan urheilukentällä Kotkassa. Viialan Valtin Jenna Pentinniemi, Sanni Niskanen, Anna Oksa ja Maija Oksa osallistuivat kisoihin 15-vuotiaiden sarjassa. Joukkue osallistui ensimmäistä kertaa SM-viesteihin, joten jännitettävää riitti. Tytöt ovat kuitenkin vuosien varrella juosseet yhdessä jo monta viestikisaa, joten tutussa joukkueessa oli hyvä juosta SM-tason viestejä ensikertalaisena.

Valtin tytöt osallistuivat 4×80 metrin aitaviestiin sekä 4×100 metrin viestiin. Aitaviestissä lisäjännitystä kisaan toi navakka tuuli, joka puhalsi hetkittäin jopa kymmenen metriä sekunnissa. Tytöt aitoivat kisassa tuloksen 58,73 ja jäivät tällä ajalla piirinmestaruuskisoissa juoksemastaan seuraennätyksestä pari sekuntia. Vaikka aika ei joukkuetta tyydyttänytkään, saivat tytöt kisasta arvokasta kokemusta.

Aitaviestin jälkeen liika jännitys oli karissut kisaajien harteilta ja seuraavaan viestiin oli helpompi lähteä. 4×100 metrin viestissä juostiin peräti kahdeksan alkuerää, sillä kisaan osallistui 58 joukkuetta. Valtin joukkue juoksi kisassa ajan 54,57, joka on joukkueen uusi ennätys.

Viestijoukkueessa juoksivat Anna Oksa (vas.), Sanni Niskanen, Jenna Pentinniemi ja Maija Oksa. Kuva: Minna Oksa.

Samu Pentinniemi paransi ennätyksiään

Hämeen piirin 9–13-vuotiaat yleisurheilijat kilpailivat 4- ja 5-otteluiden piirinmestaruuksista sunnuntaina 20.9. Tampereen Ratinan kentällä. Kauden toisissa otteluissa on mukana teknisesti haastavat lajit, mikä näkyy osanottajien määrässä, joka oli tänä vuonna 132. Valtista kisoihin osallistui vain kaksi urheilijaa.

Pm-kultaa Valtille toi Samu Pentinniemi, joka voitti P11-sarjan pisteillä 1179. Samu heitti lajivoiton keihäästä tuloksella 26,51 sekä teki kolmessa muussa lajissa ennätyksensä (60 m aj 10.82, korkeus 117 cm ja 800 m 3.00,69). Tiukan ottelun ratkaisi viimeiseksi juostu 800 metriä, jossa mitalistit olivat vain muutaman sekunnin sisällä toisistaan.

T9-sarjassa Fanni Alila sijoittui sijalle yhdeksän kahdenkymmenen tytön joukossa tasaisella sarjalla (40 m 7.33, korkeus 102 cm, keihäs 8.38 m, 800 m aikaan 3.46,91). Pisteitä ensimmäisessä 4-ottelussaan Fannille kertyi yhteensä 467.

Minna Oksa

Piia Pentinniemi

Viialan Valtin Samu Pentinniemi (keskellä) voitti piirinmestaruuden 4-ottelussa. Toiseksi sijoittui Kangasalan Urheilijoiden Tomas Timonen ja kolmanneksi Tampereen Pyrinnön Jere Kinnunen. Kuva: Piia Pentinniemi.