Akaa Futsalille tappio sarja-avauksessa – GFT laukoi voittomaalin jatkoajan päätössekunneilla

Futsal-Liiga käynnistyi Akaan osalta sunnuntaina Espoossa. Tasaisen pelin jälkeen kotijoukkue GFT nappasi kaksi ja vierasjoukkue yhden pisteen sarjataulukkoon. Ottelu päättyi jatkoajan jälkeen lukemiin 6–5. Varsinaisella peliajalla joukkueet pelasivat tasan 4–4 (3–2).

Peli alkoi vieraiden kannalta tuloksellisesti hyvin, kun Markus Rautiainen iski Dusan Milojevicin syötöstä pelin avausmaalin jo toisella minuutilla. Totuus on kuitenkin, että GFT hallitsi ensimmäistä kymmenminuuttista mielin määrin ja akaalaisten hyökkäykset jäivät vähiin. Kotijoukkue käytti vieraiden lepsua puolustamista armotta hyväksi ja nousi johtoasemaan.

Jälkimmäinen puolisko avausjaksosta oli jo tasaisempaa peliä, mutta edelleen GFT oli terävämpi. Se siirtyi ansaitusti jo 3–1-johtoasemaan. Rautiaisen onnekas kavennusosuma syntyi ajassa 19.59. Kotijoukkueen kovasta protestoinnista huolimatta pallo ylitti viivan juuri ja juuri ennen taukosummeria.

Jos ensimmäinen jakso oli kotijoukkueen hallintaa, niin toiselle jaksolle vieraat petrasivat huomattavasti. Mitä pidemmälle peli eteni, sitä enemmän kotijoukkue oli erinomaisen maalivahtinsa Antti Koivumäen varassa. Juhana Jyrkiäinen tasoitti Rautiaisen esityöstä ensin lukemiksi 3–3. GFT meni kuitenkin nopeasti tämän jälkeen johtoasemaan, jonka Jussi Nyström tasoitti ajassa 26.58. Sen jälkeen vierasjoukkue vyörytti vaarallisemmat hyökkäykset mutta jäi harmittavasti ilman palkintoa.

Amel Rastoder ja Tatu Ahonen väänsivät vahvasti sarja-avauksessa. Kuva: Siiri Perälä.

Kotiavaus keskiviikkona

Jatkoaika eteni myös vierasmerkkisesti, ja Kim Lingmanin tarkka laukaus vei vieraat johtoon reilun minuutti ennen loppua. GFT tuli kuitenkin lentävällä maalivahdilla tasoihin ja vei lopulta lisäpisteen päästyään laukomaan voittomaalin päätössekunneilla 10 metrin rankkaripisteeltä.

– Paljon tehtiin virheitä ja vastustaja kuittasi tosi kovalla prosentilla. Pelissä oli kuitenkin tappiosta huolimatta myös paljon hyvää. Koetetaan löytää ongelma-alueisiin nyt muutaman päivän aikana ratkaisuja, ja lähdetään jatkamaan avausvoiton jahtaamista kotihalliin, summasi Akaa Futsalin päävalmentaja Jovan Stankovic Espoon reissua.

Kotiavaus päästään näkemään heti keskiviikkona, kun pirkkalalainen PJK vierailee Monarilla. Ottelu käynnistyy kello 19.30. Viikko on tiivis, kun lauantaina Akaaseen saapuu vastustajaksi Mad Max naapurikaupunki Valkeakoskelta.

GFT otti niukan voiton Akaasta Espoossa. Kuva: Siiri Perälä

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?