Akaaseen tuli enemmän Ely-keskuksen koronarahoitusta kuin Valkeakoskelle – Pirkanmaalta lähes 3000 hakemusta

Pienten, 1–5 henkilöä työllistävien yritysten oli mahdollista hakea keväällä Ely-keskuksesta poikkeusrahoitusta koronatilanteesta selviytymiseen. Hakuaika päättyi 8. kesäkuuta, ja Pirkanmaalta tulleet 2966 hakemusta on nyt käsitelty muutamaa lukuun ottamatta.

Rahoitusta myönnettiin 25,8 miljoonaa euroa yhteensä 1896 eri pirkanmaalaiselle yritykselle.

Myös Sastamala jäi taakse

Ely-keskuksen myöntämä pienyritysten koronatuki kohdistui Pirkanmaalla etenkin palveluyrityksiin mutta jakaantui useille eri toimialoille. Eniten myönteisiä päätöksiä saivat moottoriajoneuvojen ja -pyörien korjaus. Tähän liittyviä päätöksiä tehtiin 368, ja rahaa jaettiin yhteensä 4,8 miljoonaa euroa.

Kunnista Ely-keskuksen koronarahoitusta myönnettiin Pirkanmaalla eniten Tampereelle (13 123 411 euroa), Kangasalle (1 789 592) ja Ylöjärvelle (1 715 948).

Akaalaiset yritykset nostivat kaupungin sijalle 7 saamillaan 839 690 eurolla. Taakse jäivät esimerkiksi asukasluvultaan suuremmat Sastamala (803 000) ja Valkeakoski (599 210).

Pienyritysten lisäksi Ely-keskus on myöntänyt väliaikaista koronarahoitusta maaseudun, alkutuotannon ja kalatalouden yrityksille Pirkanmaalle yhteensä 400 590 euroa 49 yritykselle. Nämä tuet ovat edelleen haettavissa Ely-keskuksesta. Ravintoloille suunnattu tuki uudelleentyöllistämiseen on haettavissa Keha-keskuksesta lokakuun loppuun asti.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?