Kiusaamista on kaikkialla – Ratkaisu olisi helppo, mutta kun sitä ei osata noudattaa

Koulukiusaaminen, toisen härnääminen ja kiusaaminen ylipäätään on erittäin väärin. Se voi aiheuttaa psyykkisiä sekä fyysisiä ongelmia lopuksi ikää. On outoa, että joku tekee sitä vain ajan vietoksi. Olen itse nähnyt kiusaamista ja syrjintää ja melkein itse joutunut sen kohteeksi. Pelastin itseni lähtemällä pois paikalta, ei ehkä ollut paras vaihtoehto, mutta toimi ainakin.

Ongelma on se, että asia on yleistynyt. Kiusaamista näkee paljon esimerkiksi koulussa, töissä, netissä ja niin edelleen. Sitä on Facebookissa, Instagramissa ja Snapchatissa enemmän kuin muualla. Se on esimerkiksi kuvien haukkumista, toisen pilkkaamista tai toisen nolaamista yleisesti ottaen.

Ymmärrän sen, että itsestäsi tuntuu pahalta, mutta se ei ole tarpeeksi hyvä syy pilata muiden hyvää mieltä. Sama sen väliä mikä oma tilanne on, kun kyse on toisesta. Mieti jos joku tulisi vain luoksesi ja sanoisi “Sulla on rumat vaatteet”. Kyllähän siitä pahan mielen saa ja syyttä olon tulla syytetyksi ja jätetyksi.

Ratkaisu olisi helppo, mutta kun sitä ei osata noudattaa. Mieti taas, jos kukaan ei kiusaisi eikä kukaan kokisi tulla kiusatuksi. Mieti hartaasti ja kuvittele millaista olisi elää, jos kiusaamista ei olisi.

 

Julia Hartus