Akaassa on todettu koronatartunta terveydenhuollon työntekijällä

Akaan kaupungissa on todettu koronatartunta terveydenhuoltohenkilöstöön kuuluvalla työntekijällä. Kaupunki kertoo tiedotteessaan, että altistuneet ovat tiedossa ja heidät asetetaan tartuntalain mukaiseen karanteeniin. Kaupunki ilmoittaa mahdollisista muutoksista toimintaan myöhemmin.

Tartunnan saanut on ollut viimeksi töissä perjantaina 4.9. Perusturvajohtaja Elina Anttilan mukaan tartunnan saanut ei ole ollut töissä oireisena. Akaan kaupunki sai tiedon tartunnasta tiistaina 8.9.

Anttilan mukaan altistuneita on varmuudella vajaa kymmenkunta. Parhaillaan selvitetään, asetetaanko karanteeniin myös perjantaita aiemmin tartunnan saaneen kanssa tekemisissä olleita.

– Tiedämme, keitä työntekijä on kohdannut näinä päivinä, mutta vielä meillä ei ole varmuutta, kuinka kauas taaksepäin karanteeniin pitää asettaa. Jos sitä laajennetaan päiviä taaksepäin, altistuneiden määrä on reilu 10–15, Anttila toteaa.

Anttilan mukaan kaupunki ei tässä vaiheessa kerro tarkemmin, missä tehtävässä tartunnan saanut työskentelee.

Tiedotteessa todetaan kaupungin valmiusjohtoryhmän seuraavan tilannetta ja mahdollisista muutoksista toimintaan tiedotetaan erikseen.

Juttua täydennetty tiedolla, että valmiusjohtoryhmä seuraa tilannetta ja mahdollisista muutoksista tiedotetaan erikseen. 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?