NELJÄ TÄHTEÄ: Aimo Räsänen ja Miia Selin saavat Sirkku Peltolan nerosta dialogista irti kaiken Tampereen Komediateatterin Mummun saappaassa soi fox -näytelmässä

Miten suomalaisessa perheessä voidaan? Yhdenlainen ikkuna avautuu Sirkku Peltolan näytelmän Mummun saappaassa soi fox avulla. Miia Selin loistaa Moonika-äitinä. Aimo Räsänen antaa kasvot ja ruumiillistuman Veini-isälle. (Kuva: Harri Hinkka)Paljon on virrannut vettä Tammerkoskessa vuodesta 2002, jolloin Sirkku Peltola ohjasi kirjoittamansa Mummun Saappaassa soi fox -näytelmänsä Tampereen Työväen Teatteriin. Kantaesityksensä näytelmä sai vuotta aikaisemmin helsinkiläisessä Teatteri Jurkassa. Vajaat 20 viime vuotta eivät ole nakertaneet senttiäkään käsikirjoituksen sanomasta eikä sisällöstä. Todellisimminkin suomalaisesta yhteiskunnasta on tullut monen kattilakunnan vinkkelistä tarkasteltuna juuri sellainen moniongelmainen vyyhti, jonka tarkkasilmäinen kirjoittaja on kuvannut. Näytelmä pohjaa vaativaan vuoropuheluun. Auta armias, jos rooleissa ei olisi Aimo Räsäsen (Veini) ja Miia Selinin (Moonika) kaltaisia heittäytyjiä.
TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
AS DIGI tutustumistarjous 8 viikkoa 3,90 €.