Lähiruoan hyväksi toimiva Antti Luomala: ”Meillä on varaa älypuhelimeen ja Dieselin paitaan – onko ruoka meille ainoastaan polttoainetta?”

Lähiruoan parissa työskentelevä Antti Luomala kannustaa suomalaisia syömään satokauden mukaan. Hän puhuu ruokakansalaisuudesta, mikä tarkoittaa sitä, että ihminen on aktiivinen ruokavaihtoehtojensa suhteen. Tampereen Kauppahallissa olevassa Valliuksen Vihannespuodissa on saatavilla erittäin paljon eri puolilla Pirkanmaata tuotettuja marjoja, vihanneksia, juureksia sekä yrttejä. (Kuva: Matti Pulkkinen)Pirkanmaalla on eväät aitoon ja vahvaan maakuntaidentiteettiin. Projektipäällikkö Antti Luomalan mukaan pirkanmaalaisuudesta saadaan leivottua muun muassa persoonallinen ja uskottava lähiruokabrändi. Parasta Pirkanmaalta – Ruokasektorin ja rajapintojen koordinaatiohanketta sekä Pientuottajat yhteistyöllä markkinoille -kehittämishanketta luotsaava Luomala odottaa paljon parhaillaan työn alla olevalta alkuperämerkiltä.
TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
AS DIGI tutustumistarjous 8 viikkoa 3,90 €.