Viialan Peli-Veikkojen kasvatilla on tiistaina historiallinen ilta – Kalle Kohonen nousee FC Hakan varavahdiksi HJK:ta vastaan

Kuten niin moni viialalainen jalkapalloilija, myös Kalle Kohonen aloitti harrastuksensa keskustan koulun vieressä olleella Tosihyvän nurmella. Sittemmin tutumpi treeni- ja pelipaikka oli kuvassa näkyvä Haihunkosken kenttä. Kuva: Mikko Peltoniemi

FC Haka kohtaa tänään tiistaina Veikkausliigan kotiottelussaan HJK:n. Ottelu on akaalaisittain historiallinen, sillä Viialassa asuva 18-vuotias Kalle Kohonen aloittaa ensimmäistä kertaa ottelun vaihtopenkillä.

Tälle kaudelle Hakan liigajoukkueeseen noussut A-juoniori-ikäinen Kohonen on katsonut pelit tähän saakka yleisön joukossa kolmosveskarina. Koska Hakaan viime viikolla juurikin HJK:sta lainattu ruotsalaisvahti Jakob Tånnander ei saa lainasopimuksen mukaisesti pelata, ja Joonas Immonen lainattiin viime viikolla porilaiseen MuSaan, maalissa aloittaa amerikkalainen Michael Hartmann ja penkillä varalla Kalle Kohonen.

Tiistain kohtaaminen Hakan ja HJK:n välillä on jo kolmas vajaan kahden kuukauden sisään. Heinäkuun alussa pelattiin Veikkausliigaa Helsingissä, ja tuolloin kotijoukkue oli selvästi parempi maalein 3–1. Kesäkuun lopulla joukkueet kohtasivat Valkeakoskella Tehtaan kentällä Suomen Cupin välierässä, ja tuolloin Haka laittoi tosissaan kampoihin. Tuloksena oli kuitenkin 2–3-tappio, ja Klubi jatkoi Cupin finaaliin.

Valmentaja Teemu Tainio löytää tiistaille ainakin yhden Hakan kannalta selkeän etulyöntiaseman.

– HJK pelasi lauantaina. Näin tiiviillä tahdilla mennään, niin näen siinä meillä selkeän edun, kun on yksi päivä huilia enemmän.

Muutoin Tainio luotsaa joukkueensa otteluun realistisesti mutta tutun luottavaisella asenteella.

– Jos me halutaan HJK voittaa, niin meillä pitää olla se paras päivä ja heillä ehkä vähän heikompi.

 

Lue myös: ”Uskon, että kohta alkaa voittoja tulla” – Kalle Kohonen nousi FC Hakan liigajoukkueen maalivahtirinkiin

Kalle Kohonen pääsee tiistain 18.8. kotiottelussa HJK:ta vastaan ensimmäistä kertaa FC Hakan vaihtopenkille. Kuva: Mikko Peltoniemi

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?