Toijalan Seutu 40 vuotta sitten: Polkassa SM-hopeaa toijalalaisnuorille

Tiistaina 12. elokuuta 1980

Polkassa SM-hopeaa toijalalaisnuorille

Yhdeksäs Polkkaralli hypittiin lauantaina ja sunnuntaina Loimaalta Huittisten ja Humppilan kautta Forssaan. Polkkatanssin SM-kilpaan osallistui 62 polkkataitajaa eri puolilta Suomea ja mestaruudet selvitettiin viidessä eri sarjassa.
Toijalassa kilvassa oli mukana kaksi paria. Alle 16-vuotiaitten sarjassa saavutti hopeasijan toijalalaispari Mari Kallio – Timo Tanskanen ja alle 30-vuotiaitten sarjassa selvisi pari Erja Salonen – Vesa Villanen pronssitilalle.

Puinti alkanut verkkaisesti

Satotoiveet ovat vielä varovaiset Toijalan ympäristössä. Puinnin alkuun on päästy vasta jonkin verran rukiin ja aikaisen ohran osalta. –Varsinainen puintikausihan alkaa vasta elokuun puolen välin tienoilla, joten mitään kiirettä ei vielä ole, toteaa kasvinviljelyagronomi Aulis Ansalehto Hämeen maatalouskeskuksesta. –Varsinaisesti puinti on aloitettu vasta Varsinais-Suomessa ja Uudellamaalla.

Kaksi murtoa viikonvaihteessa

Huutokauppakeskukseen Valtatie 11:een ja samassa rakennuksessa olevaan yksityisasuntoon murtauduttiin lauantai-iltana Toijalassa. Lauantain ja sunnuntain välisenä yönä vieraili murtomiehiä lisäksi Toijalan Aitassa.
Huutokauppakeskuksesta pitkäkyntiset ottivat mukaansa muun muassa kelloja ja 1000 markan arvosta magnetofoneja. Yksityisasunnosta vietiin tupakkaa. Toijalan Aitasta murtautujat anastivat kenkiä ja saappaita. Poliisi tutkii parhaillaan murtoja – maanantaihin mennessä murtojen suorittajista ei ollut varmuutta.

Sairasauto ja henkilöauto yhteen Viialassa

Toijalan sairasauto ja henkilöauto törmäsivät risteysalueella keskellä Viialaa lauantaina iltapäivällä. Hälytysajolla ollut sairasauto vaurioitui niin pahoin, että paikalle oli tilattava toinen auto hälytysajoon. Niin pahoin auto ei kuitenkaan vaurioitunut, etteikö sitä saataisi enää lainkaan ajokuntoon. Matkustajille kolarissa ei käynyt kuinkaan.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?