Akaassa luovutetaan verta 6. elokuuta

Seurakuntatalon yläsalissa osoitteessa Sontulantie 1 järjestetään verenluovutus torstaina 6. elokuuta kello 14–18.30.

Ennen verenluovutusta täytettävä terveyskysely on nykyään sähköisessä muodossa, ja se tehdään verkossa osoitteessa veripalvelu.fi. Samassa osoitteessa, veripalvelu.fi, voi tehdä myös ajanvarauksen.

Terveyskyselyllä kartoitetaan mahdollisia luovutusesteitä, ja se täytetään ennen jokaista verenluovutusta. Jatkossa luovuttaja voi välttyä turhalta käynniltä, kun hän täyttää kyselyn jo etukäteen kotona. Täyttäminen on mahdollista käyntiä edeltävänä tai samana päivänä. Tiedot poistuvat järjestelmästä, jos henkilö ei tulekaan luovuttamaan.

Lomakkeeseen pääsee www.veripalvelu.fi etusivulta. Kyselyn täyttäminen onnistuu älypuhelimella, tabletilla tai tietokoneella. Lomake on mahdollista täyttää myös paikan päällä Veripalvelun laitteilla. Henkilökunta opastaa luovuttajia tarvittaessa.

Muilta osin verenluovutus säilyy ennallaan. Verenluovutuksessa palvellaan ensisijaisesti ajanvarauksella niin veripalvelutoimistoissa kuin verenluovutustilaisuuksissa. Ajan voi varata osoitteesta veripalvelu.fi.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?