Lukemista kesäviikonloppuun: Kabanossi Original kiilasi grillimakkaratestin kärkeen

Testimakkarat grillattiin Akaa-Volleyn kaasugrillissä.

Testimakkarat grillattiin Akaa-Volleyn kaasugrillissä.

Juttu on julkaistu alun perin Akaan Seudun Heili-kesälehdessä kesällä 2016.

Akaan Seudun grillimakkaratestissä laitettiin järjestykseen neljä satunnaisesti valittua korkeintaan kaksi euroa paketilta maksavaa grillimakkaraa. Testin voitti HK:n Kabanossi original, toiselle sijalle nousi Pirkka Grillimakkara, kolmanneksi Atrian Atrilli Grillimakkara ja neljänneksi jäi Kotimaista Grillimakkara.

Testi tehtiin sokkona, eikä sinapin tai muiden mausteiden käyttäminen ollut sallittua. Testaajina toimi A-Volleyn kokenut makkarangrillaustiimi Päivi Vartiainen, Janne Katoperä, Arja Pikkuharju sekä Jarmo Pikkuharju. Testi tehtiin Monarin edessä, jossa raatilaiset yleensä grillaavat makkaraa Akaa-Volleyn pelien aikana. Testaajat antoivat makkaroille pisteet yhdestä viiteen.

Jarmo Pikkuharju (vas.), Arja Pikkuharju, Päivi Vartiainen ja Janne Katoperä muodostivat makkaratestin raadin. Jannen poika ei osallistunut testiin.

Jarmo Pikkuharju (vas.), Arja Pikkuharju, Päivi Vartiainen ja Janne Katoperä muodostivat makkaratestin raadin. Jannen poika Leevi ei osallistunut testiin.

Kabanossi on suolaista

Voittajamakkara HK:n Kabanossi Original sai raadilta sekä kiitosta että moitteita suolaisuudestaan. Kabanossi sai raadilta yhteensä 11 pistettä.

– Tämä on yllättävän hyvä, sellainen sopivan suolainen. Tämä on sopivaa hellepäivän makkaraa. Olen tähän erittäin tyytyväinen, Arja arvioi.

Myös Jannen mielestä makkarassa oli riittävästi suolaa.

– Mielestäni tämä on kuitenkin hiukan turhan rasvainen minun makuuni, Jannne toteaa.

Jarmon mielestä Kabanossi Original on ihan ok makkara.

– Mukavasti suolaa, ei kuitenkaan yhtään liikaa, Jarmo tuumii.

Päivi puolestaan piti voittajamakkaraa liiankin suolaisena.

Jarmo Pikkuharju syö yleensä mausteisempia makkaroita.

Jarmo Pikkuharju syö yleensä mausteisempia makkaroita.

Kotimaista Grillimakkaraa moitittiin mauttomaksi

Raatilaisilta viisi pistettä kerännyt S-ryhmän Kotiimaista Grillimakkara sai harvinaisen yksimieliset arviot.

– Ehkä oli väärä testausjärjestys, koska edellisen makkaran suola maistuu vielä suussa, mutta ei tämä kyllä maistu yhtään miltään, Janne toteaa.

Jarmo ja Päivi ovat makkaran mauttomuudesta samaa mieltä.

– Jos olisin laittanut silmät kiinni, tuskin olisin edes tiennyt syöväni makkaraa, Päivi toteaa.

Arjakaan ei innostu Kotimaista Grillimakkarasta.

– Ihan on kuin Lauantaimakkaraa söisi, ei maistu millekään, Arja päivittelee.

Arja Pikkuharju moitti Pirkka Grillimakkaraa kalanmakuiseksi.

Arja Pikkuharju moitti Pirkka Grillimakkaraa kalanmakuiseksi.

Pirkka jäi voittajasta pisteen päähän

Testissä kymmenellä pisteellä toiseksi tullut K-ryhmän Pirkka Grillimakkara jakoi mielipiteitä.

– Tämä maistuu tähän mennessä parhaimmalta. Hiukan saisi olla suolaisempi, mutta muuten hyvä. Tai ainakin parempi kuin edellinen, Janne arvioi.

– Minustakin tämä on tähän mennessä parasta. Ihan hyvää makkaraa, Päivi toteaa.

Arja on täysin eri linjoilla edellisten testaajien kanssa.

– En tykkää yhtään, minusta tämä maistuu ihan kalalle. Tämä on myös jauhoista, Arja toteaa.

Jarmo puolestaan ei löydä kalanmakua makkarasta, mutta silti se ei häntä hurmaa.

– Sanoisin, että tämä on aavistuksen mautonta, Jarmo tuumii.

Janne Katoperän kotigrillissä paistuu yleensä Camping-makkara.

Janne Katoperän kotigrillissä paistuu yleensä Camping-makkara.

Atrillikin on raadin mielestä mauton

Atrian Atrilli sai raadilta yhteensä kuusi pistettä.

– Ei tämäkään oikein maistu miltään, Janne toteaa.

Päivi nyökyttelee Jannen vieressä, ja toteaa olevansa samaa mieltä. Arja puolestaan arvioi Atrillin testin toiseksi parhaaksi makkaraksi.

– Minusta tässä on enemmän makua kuin kahdessa edellisessä makkarassa, Arja sanoo.

Jarmon mielestä Atrilli on mautonta ja jauhomaista.

– En pidä myöskään tästä kuoresta, se on jotenkin muovinen ja koppurainen, Jarmo arvioi.

Päivi Vartiaista hämmästytti, ettei hän tunnistanut Atrillia, jota hän yleensä grillaa kotona.

Päivi Vartiaista hämmästytti, ettei hän tunnistanut Atrillia, jota hän yleensä grillaa kotona.

Mitä raatilaisten grillissä yleensä paistuu?

Testin jälkeen Päivi oli yllättynyt siitä, ettei tunnistanut Atrillia, jota hänen kotigrillissään yleensä tirisee.

– Siinä oli jotenkin kovempi kuori kuin kotona grillatessa. Käytän tosin kotona makkaran kanssa sinappia joten voi olla, että se vaikutti asiaan, Päivi pohtii.

Yleensä Jarmon ja Arjan grillissä paistuu Wilhelmiä. Arja pitää perinteisestä ja juustomakkarasta, ja Jarmolle maistuu chilillä tai muilla vahvoilla mausteilla maustettu Wilhelm.

– Meidän grillissä taitaa useimmiten olla Campingiä, se uppoaa lapsille kaikkein parhaiten, Janne toteaa.

Päivi sanoo ennen testiä olleensa sitä mieltä, ettei edullisissa makkaroissa voi olla suuria makueroja.

– Ajattelin, että makkara on makkara. Olivathan ne kaikki kuitenkin keskenään ihan erilaisia, Päivi summaa.

Makkaran maistelu vaatii keskittymistä. Testipuuhissa olivat Jarmo Pikkuharju (vas.), Arja Pikkuharju, Päivi Vartiainen ja Janne Katoperä. Jannen poika oli mukana huvin vuoksi.

Makkaratesti tehtiin Monarin edessä. Testipuuhissa olivat Jarmo Pikkuharju (vas.), Arja Pikkuharju, Päivi Vartiainen ja Janne Katoperä. Jannen poika Leevi oli mukana huvin vuoksi.

Kotimaista Grillimakkara jäi testin jumbosijalle.

Kotimaista Grillimakkara jäi testin jumbosijalle.

Kolmannelle sijalle sijoittui Atrilli Grillimakkara.

Kolmannelle sijalle sijoittui Atrilli Grillimakkara.

Testin voitti HK:n Kabanossi Original.

Testin voitti HK:n Kabanossi Original.

Toiseksi grillimakkaratestissä sijoittui Pirkka Grillimakkara.

Toiseksi grillimakkaratestissä sijoittui Pirkka Grillimakkara.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?