Akaa-Volleyn uusi passari iloitsee ajoissa tehdystä sopimuksesta – Viron maajoukkueleiri päätti Markkus Keelin pitkän koronaloman

Akaa-Volleyn liigajoukkueen passari Markkus Keel leireilee parhaillaan Viron maajoukkueen mukana Tartossa. Akaaseen Keel saapuu elokuun lopulla. Kuva: Mikko Peltoniemi.

Akaa-Volleyn liigajoukkueen uusi passari Markkus Keel palasi viime viikolla tositoimiin, kun Viron miesten lentopallomaajoukkue kokoontui leirille Etelä-Viron Tarttoon. Akaan Seutu tapasi Keelin Tartossa perjantaina 3. heinäkuuta.

– Ensimmäinen viikko on mennyt hyvin. Kukaan meistä ei ole koskaan ollut näin pitkällä lomalla, joten lähdemme rauhallisesti liikkeelle. Emme ole puhuneet lainkaan siitä, mitä kukakin on kevään aikana tehnyt. Nyt katsomme eteenpäin, Keel kertoi.

Hän pelasi koronaviruksen takia keskeytyneellä kaudella Belgian liigan Lindemans Aalstissa ja palasi heti liigan lopettamisen jälkeen Pärnuun lomailemaan. Kevät kotikaupungissa meni nopeasti.

– Kuukausi sitten aloin vähitellen liikkua, mutta sitä ennen en tehnyt kahteen kuukauteen mitään. Se oli kriisiaikaa.

Belgiassa kausi meni hyvin mutta päättyi kaksijakoisesti.

– Olisin tietysti halunnut jatkaa kauden loppuun. Olimme lähtökohtaisesti liigan kolmanneksi paras joukkue, mutta voitimme runkosarjan. Sitten tuli korona.

Pandemian myötä Keelille selvisi, että hän ei halua jatkaa Aalstissa.

– Päätimme yhdessä, että tiemme eroavat. Minä päätin, että haluan muualle. Jos kausi olisi jatkunut normaalisti loppuun, asiat olisivat voineet mennä toisin.

Moni pelaaja on vielä ilman sopimusta

Markkus Keelin keskustelut Akaa-Volleyn kanssa kestivät kuukauden verran sen jälkeen, kun joukkueen päävalmentaja Oliver Lüütsepp oli ensimmäisen kerran ottanut yhteyttä. Kesän ajan Viron maajoukkueen apuvalmentajana työskentelevä Akaa-koutsi kyseli Keelin suunnitelmia, ja kun niitä ei ollut, Lüütsepp kertoi, että hänellä olisi yksi.

– Katselin muitakin vaihtoehtoja, myös kovemmista liigoista, mutta ajankohta oli vaikea. Puheita oli esimerkiksi yhden saksalaisseuran kanssa, mutta tarjouksia ei tullut. Nyt sain tehtyä Akaan kanssa sopimuksen hyvissä ajoin, eikä minun tarvitse murehtia, että jäisin ilman seuraa.

Monilla kovillakin maajoukkuepelaajilla tulevan kauden seuran etsintä jatkuu edelleen. Keelin mukaan Oliver Lüütsepp on kertonut akaalaisjoukkueesta vain myönteisiä asioita.

– Tavoitteet ovat selkeät, ja seura tekee paljon sen eteen, että pelaajat saisivat keskittyä omaan työhönsä. Joukkueen ydin pysyi koko lailla samana, ja viime kausi osoitti, että joukkue pystyy taistelemaan tasavertaisesti muiden kärkijoukkueiden kanssa, Keel toteaa.

Markkus Keel on jo asettanut omat tavoitteensa Akaassa ja Mestaruusliigassa.

– Haluan ehdottomasti päästä finaaleihin. Joukkue on näyttänyt pelaavansa hyvin yhteen, ja tuon siihen varmasti oman positiivisen panokseni. Siksi uskon, että olemme yksi sarjan kärkijoukkueita.

Keel lähti Pärnusta ulkomaille kaksi vuotta sitten. Itävallassa pelatun ja mestaruuteen päättyneen kauden jälkeen matka jatkui Belgiaan.

– Sain sielläkin hyvin peliaikaa ja kaikki meni hyvin. Olen varmasti kehittynyt, ja uskon, että kehityn edelleen.

Maajoukkueleirit kertovat Keelille, missä mennään.

– Seurajoukkueissa porukka ympärillä vaihtelee, mutta maajoukkueleireillä on aina tutut miehet ja voi paremmin vertailla omaa kehittymistään ja asemaansa.

Aika näyttää, kuinka suuri rooli Keelillä on tällä ja seuraavalla kaudella Viron maajoukkueessa.

– Meitä on nyt alussa 23 miestä, mutta elokuun lopussa määrä on varmasti pienempi. Tämä kesä on rauhallisempi, ja pelaamme vain ystävyysotteluita. Ensi kesänä on EM-kisat ja nähdään, mikä kenenkin asema joukkueessa on.

Viron maajoukkueen leireily päättyy 8. elokuuta, ja näillä näkymin Markkus Keel saapuu Akaaseen 24. elokuuta. Sitä ennen Viro pelaa maaotteluita sekä kotimaassaan että Suomessa ja Puolassa.

Akaan Seutu tapasi Markkus Keelin Viron maajoukkueen hotellissa päivittäisten treenien välisellä lounastauolla. Keel syntyi elokuussa 1995 Rovaniemellä, mutta koska suomen kieli odottaa vielä palautumistaan, haastattelu tehtiin viroksi. Kuva: Mikko Peltoniemi.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?