Kaikille avoimet beach volleyn viikkokisat palaavat Luttusiin

Peli käynnissä Luttusissa. Kuva: Heikki Ahonen.

Akaan kaupunki on tänä kesänä kunnostanut Luttusten rantaa Viialassa. Osana kunnostustöitä rannassa oleville beach volley -kentille on vaihdettu uudet, pehmoiset hiekat, joilla kelpaa dyykata pallon perässä.

– Kentille saatu hiekka on todella laadukasta, ja sama koskee Toijalan keskusurheilukentän hiekkoja. Koko Akaan harjoitteluolosuhteet ovat tältä osin Suomen mittakaavassa huippuluokkaa, kehuu beach volleyn SM-kiertueella pelaava Jenni Matalamäki, joka on myös A-Volleyn junnubiitsivalmentaja.

Kun olosuhteet on saatu huippukuntoon, niistä on tietenkin hyvä päästä kaikkien kaupunkilaisten nauttimaan. Tästä syystä kenttien kunnostusta aktiivisesti ajanut A-Volleyn biitsijaosto herättelee henkiin tauolla olleet avoimet beach volleyn viikkokisat.

Sekajoukkueissa pelattavissa viikkokisoissa lajia pääsee testaamaan helposti, kun peliporukkaa ei tarvitse koota itse eikä palloa hankkia. Riittää, että ilmaantuu paikalle Luttusiin maanantaina viimeistään kello 17.30, ja ilmoittautuu mukaan.

Ensimmäiset viikkokisat pelataan maanantaina 6. heinäkuuta, ja sen jälkeen joka viikko elokuun loppupuolelle saakka. Jokainen pelaaja kartuttaa kesän myötä itselleen henkilökohtaisia ranking-pisteitä. Lohkojaot ja vaihtuvat peliparit määräytyvät aina kahden viimeisen osallistumiskerran pisteiden perusteella.

Tänä vuonna viikkokisat pelataan sekajoukkueilla, mutta mikäli harrastajia löytyy riittävästi, on tulevaisuudessa suunnitteilla omat peli-illat naisille ja miehille. Tämän kesän pelien pyörittämisessä A-Volleyn talkooväen tukena on Etelä-Pirkanmaan Osuuspankin kesätyörahoilla palkattuja nuoria.

Lisätietoja Luttusten viikkokisoista löytyy A-Volleyn biitsijaoston nettisivuilta www.a-volley.fi/beach-volley.

Viikkokisat on suunnattu pääsääntöisesti aikuisille, mutta myös sujuvat pelitaidot omaava nuoriso on tervetullutta mukaan kokeilemaan.

Pienemmille junnuille jaosto tarjoaa valmennustoimintaa tiistai-iltapäivisin ja vapaan pelailuvuoron keskiviikkoisin kello 17–19. Myös tästä toiminnasta löytyy lisätietoja jaoston nettisivuilta.

Akaan kaupunki on laittanut Luttusten uimarannan beach volley -kentän kuntoon. Kuva: Sanna-Mari Inomaa.

A-Volleyn junnubiitsivalmentajan Jenni Matalamäen mukaan Toijalan keskusurheilukentän beach volley -kentän hiekka on laadukasta. Kuva: Ilari Liiti.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?