Topalle tappio lauantain sarja-avauksessa – Viialan Peli-Veikot aloitti kautensa voitokkaasti

Toijalan Pallo-49:n edustusjoukkue 2020. Takarivissä vasemmalta Juha Pietikäinen (jj), Sampsa Laakso (valmentaja), Aukusti Lehtonen, Jussi Nyström, Jukka-Pekka Jyrämö, Toni Niskala, Joonas Pietikäinen, Ere Salmi, Kari Viertola (huoltaja), Hannu Rokkanen (huoltaja.), Pasi Rantanen (jj). Eturivissä vasemmalta Vesa Pajula, Jesse Järvi, Jukka Saari, Janne Hevonoja, Eeli Jokinen. Kuva: Petri Airaksinen.

Toijalan Pallo-49:n edustusjoukkueen jalkapallokauden sarja-avaus ajoittui vasta kesäkuun loppupuolelle koronaviruspandemian vuoksi. Lauantaina 27. kesäkuuta Toijalan keskusurheilukentällä pelattu kauden avausottelu ei tuonut akaalaisille toivottua tulosta.

Vierailija Pirkkalan Jalkapalloklubi oli kolmenkymmenen asteen helteessä parempi maalein 2–5 (2–1).

Ottelutapahtuma aloitettiin hiljaisella hetkellä jalkapalloilija Pekka Kiurun poismenoa kunnioittaen. Hiljattain keskuudestamme poistunut Kiuru tunnettiin nopeana suoraviivaisena hyökkääjäpelaajana. ”Pedron” ura kulminoitui 70-luvun lopulta 90-luvun alkuun. Hyökkääjäpelaaja edusti urallaan Toijalan Palloa, Akaan Palloa sekä Nahkialan Palloa.

Tauolle johdossa

Ennen nelosen ottelun alkamista ehdittiin vielä siirtyä tunnelmasta toiseen. Kotijoukkue kukitti toukokuun lopulla isäksi tulleen, edustusmiehistön runkopelaajan, Ere Salmen.

Iltapäivän ottelun maalinteon aloitti 18. minuutin kohdalla PJK:n Omar Soli. Topan tasoitusmaali tuli tutulla kaavalla 30. minuutilla: Jesse Järvi antoi kierteisen kulmapotkun maalille, jonka aivan riman alle puski Toni Niskala.

Kotijoukkueen taukojohto tuli seitsemän minuuttia myöhemmin. Tero Tromstedt ampui rangaistusalueen sivuviivalta, ja kierteinen laukaus ohitti PJK:n veskarin Kasper Kankaan painuen takaylänurkkaan.

Vieraat olivat valmiimpia

Pelin toinen puolisko olikin PJK:n heiniä. Topa ei täysin altavastaaja ollut, mutta vieraat tekivät paikoista maalit. Hiukan valmiimmalta vieraiden peli näyttikin.

Vieraiden maalit toisella pelijaksolla tekivät Harri Joki, Lauri Lätti ja Toni Järvinen.

Tämä oli Topalta avauspeli, jossa pelituntuma ei ollut vielä spesiaali. Seuraava koitos on Lammilla, paikallista Vetoa vastaan, torstaina 2. heinäkuuta.

ViiPV aloitti voitolla

Palloliiton läntisen alueen kutosen lohkossa B1 pelaava Viialan Peli-Veikot aloitti sarjakautensa voitokkaasti. Perjantaina 26. kesäkuuta kaatui Tampereen Kisatovereiden kakkosjoukkue maalein 3–1 Viialan urheilukentällä.

Ottelun TP-49–PJK varoitukset:

PJK: Tomi Tiira ja Toni Järvinen.

Ottelun TP-49–PJK palkitut pelaajat:

TP-49: Ere Salmi.

PJK: Ville Halme.

Raadissa: Ari Huittari ja Kalle Salminen.

Ottelun TP-49–PJK tähdet:

3 Toni Niskala, 2 Ere Salmi ja 1 Jukka-Pekka Jyrämö.

Jakoi: Topan joukkueenjohtaja Pasi Rantanen.

TP-49 kokoonpano:

Jukka Saari, Janne Hevonoja, Toni Niskala (60. Mikko Alahäivälä), Jukka-Pekka Jyrämö (C), Tuomas Kallioinen (86. Joonas Pietikäinen), Ere Salmi, Tero Tromstedt (71. Aukusti Lehtonen), Jesse Järvi, Vesa Pajula (60. Akseli Sormunen), Aleksi Pirttijoki ja Jussi Nyström.