Koronan ote alkaa kirvota – Vierailut terveyskeskussairaalan osastoilla sallitaan jälleen

Kuva: Tommi Käppi

Valkeakosken terveyskeskussairaalan osastoilla pääsee taas vierailemaan, mutta tietyin rajoituksin. Yhdellä potilaalla voi käydä vieraita kerran päivässä ja vierailu voi kestää korkeintaan 30 minuuttia. Vieraita voi tulla korkeintaan kaksi yhdellä kertaa. Jos mahdollista, läheisiä kannattaa tavata ensisijaisesti sairaalan kahvilassa tai pihassa.

Sairaalassa voi vierailla vain terveenä. Vierailijalla ei saa olla lieviäkään hengitysinfektio-oireita, kuten nuhaa.

Käytä käsihuuhdetta tullessasi sairaalaan, osastolle ja potilashuoneeseen sekä sieltä poistuessasi.

Ilmoittaudu vierailemaan tullessasi ensin aina yksikön henkilökunnalle. Joitakin tiettyjä sairauksia sairastavia potilaita kohdattaessa myös vierailijoiden tulee käyttää suu-nenäsuojusta. Tarvittaessa suu-nenäsuojuksen saa yksiköstä, jossa vierailee.

Vierailun aikana tulee ottaa huomioon muut potilaat ja pitää turvaetäisyys potilaisiin ja henkilökuntaan. Vierailut tulisi rajoittaa lyhyeksi. Jos potilaan kunto sallii, tapaamista suositellaan ulkona, parvekkeella tai kahvilassa.

Sairaalaan ei voi tulla vierailemaan, jos on matkustanut kahden viikon sisällä missä tahansa ulkomailla tai jos on määrättynä koronavirustartunnan vuoksi eristykseen tai koronavirukselle altistumisen vuoksi karanteeniin.

Vierailurajoitukset eivät koske palliatiivisen osaston potilaita eivätkä saattohoitopotilaita, joiden luona läheiset voivat vierailla tapauskohtaisesti sovittaessa.

Vierailuaika osastoilla on klo 12.30–19.00.

 

Yhteystiedot terveyskeskussairaalan osastoille

Akuuttiosasto, 040 335 7643

Kuntouttava osasto, 040 335 7641

Geriatrinen osasto, 040 335 7661

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?