EU:N KULTTUURIPÄÄKAUPUNKIHANKE 2026: Tampere ja Pirkanmaa jatkoon, voittoon uskotaan kuin pukki sarviinsa

Tampereen pormestari Lauri Lyly (sd.) on vakuuttunut, että Tampereesta ja Pirkanmaasta tulee Euroopan unionin vuoden 2026 kulttuuripääkaupunki. Tampere pääsi mittelössä jatkoon Oulun ja Savonlinnan lisäksi. (Kuva: Matti Pulkkinen)Euroopan unionin vuoden 2026 kulttuuripääkaupunkiudesta ei tule kahden kovan kisaa. Raati yllätti päästämällä kaikki kolme kandidaattia eli Oulun, Savonlinnan sekä Tampereen jatkoon. Nyt ehdokkailla on edessä vuoden rutistus vakuuttaa valitsijat, sillä lopullinen voittaja julkistetaan noin vuoden kuluttua. Euroopan unionin kulttuuripääkaupunki on nimetty jo vuodesta 1985 alkaen. Suomesta EU:n kulttuuripääkaupunkeina ovat olleet vuonna 2000 Helsinki ja vuonna 2011 Turku.  Tampereen ja Pirkanmaan hakua luotsaava luova johtaja Juha Hemánus pitää hyvänä, että kaikki kolme tarjokasta saavat jatkaa mittelöä. - Näin koko Suomi hyötyy kisasta, jonka aikana syntyy paljon hyviä kehitys- ja yhteistyöideoita sekä uutta toimeliaisuutta, hän perustelee.
TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
AS DIGI tutustumistarjous 8 viikkoa 3,90 €.