Toijalan Seutu 40 vuotta sitten: Toijala-Lentis mallikkaasti läpi

Tiistaina 17. kesäkuuta

Toijala-Lentis mallikkaasti läpi

Toijalan Valpas järjesti viikonvaihteessa ”Toijala-Lentis” turnauksen Matinpuiston kentällä. Turnaus oli koko maata käsittävä ja tarkoitettu TUL:n jäsenseuroille. 65 ilmoittauneesta joukkueesta saapui ottelupaikalle57, pelaajia oli mukana kaikkiaan 520. Valpas vei kisajärjestelyt mallikkaasti läpi – suurempia kommelluksia ei sattunut missään vaiheessa, vaikka tilanne varmaan ajoittain vaikuttikin kaoottiselta, kun 16 kentällä oli yhtäaikaa peli käynnissä.
Turnauksen aikana pelattiin kaikkiaan 292 ottelua. Ensimmäisenä päivänä joukkueet pelasivat ns. karsintasarjan, joissa määräytyivät seuraavan päivän ottelujärjestykset sijoitusten perusteella.

Koululaisille päiväkoti vuonna 1984

Toijalan kaupungin viisivuotis-päivähoitosuunnitelmassa ei ole viime vuoteen verrattuna tapahtunut suurempia muutoksia. Suurin hoitopaikkojen lisäys tapahtuisi suunnitelman mukaan vuonna 1984, jolloin saataisiin kokopäiväpaikkoja lisää 12 ja osapäiväpaikkoja koululaisille 20.

Hellepäiviä tiedossa

Tämän viikon keskivaiheilla saadaan taas hikoilla oikein olan takaa, sillä tästä päivästä perjantaihin kestävän hellejakson aikana lämpötila pysyy 24–30 asteen vaiheilla.
Loppuviikkoa ja juhannusta kohti kuljettaessa sää kuitenkin viilenee. Samalla ukkossateiden mahdollisuus kasvaa, paikoin voi tulla hyvinkin rankkoja sateita.

Toijalan Nuorisoseura Satahäme Soi-juhlilla

Toijalan Nuorisoseuran harrastustuloksia on ollut runsaasti näytteillä suurissa nuorisoseuratapahtumissa. Ritvalan Helkajuhlassa oli Toijalasta näytelmä ja purpuriesitys, Pispalan Sottiisissa esiintyi lauluryhmä Sommelo ja pari Vesa Villanen – Erja Salonen ylti sottiisikilvassa diploomiin. Satahäme Soi-juhlilla viime viikonvaihteessa seura oli mukana 60 esiintyjän voimin.
Vuosien mittaan Satahäme Soi-juhlien eteen suoritetusta työstä luovutettiin juhlaviirejä, jonka Toijalasta saivat Liisa ja Niilo Villanen.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?