Verta voi luovuttaa Akaassa tiistaina 2. kesäkuuta – Terveyskyselyn voi täyttää ja ajan varata etukäteen sähköisesti

Veripalvelu järjestää verenluovutuksen Toijalassa seurakuntatalon yläsalissa tiistaina 2.6. kello 14–18.30.

Veripalvelu on ottanut käyttöön sähköisen terveyskyselyn, mikä tarkoittaa, että verenluovutuspaikalla täytettävä paperinen kyselylomake on poistunut. Sähköisen terveyskyselyn voi täyttää jo verenluovutusta edeltävänä päivänä.

Terveyskyselyllä kartoitetaan mahdollisia luovutusesteitä, ja se täytetään ennen jokaista verenluovutusta. Jatkossa luovuttaja voikin välittyä turhalta käynniltä, kun hän täyttää kyselyn jo etukäteen kotona. Täyttäminen on mahdollista käyntiä edeltävänä tai samana päivänä. Tiedot poistuvat järjestelmästä, jos henkilö ei tulekaan luovuttamaan.

Lomakkeeseen pääsee www.veripalvelu.fi etusivulta. Kyselyn täyttäminen onnistuu älypuhelimella, tabletilla tai tietokoneella. Lomake on mahdollista täyttää myös paikan päällä Veripalvelun laitteilla. Henkilökunta opastaa luovuttajia tarvittaessa.

Muilta osin verenluovutus säilyy ennallaan. Verenluovutuksessa palvellaan ensisijaisesti ajanvarauksella niin veripalvelutoimistoissa kuin verenluovutustilaisuuksissa. Ajan voi varata osoitteesta veripalvelu.fi.

Helena Lampinen

Verenluovutus järjestetään seurakuntatalon yläsalissa Toijalassa. Kuva Tarja Antola

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?