Lasten puhelimissa kiertää karkaushaaste – Poliisi: ”Katoamisella ei saa leikkiä.”

Poliisin tietoon on tullut, että ainakin Tampereella Kissanmaalla alakouluikäisten lasten puhelimissa WhatsApp-sovelluksessa kiertäisi karkaushaaste. Haasteessa lapsia kehotetaan menemään piiloon vanhemmiltaan, ja jos vanhemmat soittaisivat katoamisesta hätänumeroon ja poliisi aloittaisi etsinnät, voisi saada kuvansa lehteen.

Poliisi muistuttaa, että viranomaisten hälyttämisellä apuun ei saa leikkiä.

–  Pyydämme vanhempia keskustelemaan asiasta vakavasti lasten kanssa. Pienten lasten etsintöihin suhtaudutaan aina vakavasti ja isoilla resursseilla. Jos poliisi etsii lasta turhaan haasteen takia, jonkun oikeasti hädässä olevan avunsaanti voi viivästyä. Katoamisella ei saa leikkiä, kertoo yleisjohtaja, komisario Pauli Hursti Sisä-Suomen poliisilaitoksen tiedotteessa.