Tampere Filharmonia tavoittelee sarjakuvilla uutta konserttiyleisöä – sarjakuvataiteilija Ville Pirinen innostui harpun äänen ja muotojen vangitsemisesta kuvaan

Sarjakuvataiteilija Ville Pirinen on luonut sarjakuvamaiset hahmot muiden muassa pasunisti Antti Hirvosesta (vas.), viulisti Anna Angervosta ja Lea Antolasta, ylikapellimestari Santtu-Matias Rouvalista, kontrabasisti Antti Laulajasta klarinetisti Reetta Näätäsestä sekä harpisti Kirsti Vartiaisesta.Vaikka parhaillaan 90-vuotista taivaltaan juhliva täysimittainen sinfoniaorkesteri, Tampere Filharmonia, kerää kerta toisensa jälkeen 90-prosenttisesti täydet salit, tamperelaissinfoniaorkesteri haluaa turvata kestävän suosion ja suuren suosion tulevaisuudessakin. Viestintäsuunnittelija Arttu Rantakärkkä on ideoinut sarjakuvataiteen klassisen musiikin uudeksi sanansaattajaksi. Vuosien 2020-2021 kausiesitteessä ja tulevan syksyn käsiohjelmissa seikkailevat Pirkanmaan sarjakuvan läänintaiteilija Villi Pirisen piirtämät muusikko- ja soitinpotretit. Pirinen kertoo, että etenkin soittimet ovat olleet haasteellisia piirrettäviksi sarjakuvatekniikan keinoin. Hän viehtyi muun muassa harpun äänen ja muotojen kesyttämiseen paperille. 
TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
AS DIGI tutustumistarjous 8 viikkoa 3,90 €.