”Onhan tämä meidän seuralle ja Akaan kaupungille ylipäätään tosi iso juttu” – Akaa Futsalille historiallinen paikka Mestarien Liigassa!

Jussi Nyström ja Dusan Milojevic johdattivat leijonapaidat Euroopan kentille. Kuva: Tuukka Nyström.

Palloliiton hallitus teki maanantaina päätöksiä futsalin pääsarjoista. Koska sarjat jäivät oleellisesti kesken eli pudotuspelejä ei päästy pelaamaan lainkaan, mitaleja ei jaeta eikä mestaria kruunata miesten Futsal-Liigassa.

Palloliitto kuitenkin linjasi useiden muiden Euroopan maiden tapaan, että maan paras joukkue valitaan runkosarjan loppusijoitusten perusteella. Futsal-Liigaa sen ensimmäiseltä kierrokselta loppuun asti johtanut Akaa Futsal saa näin kunnian edustaa Suomea Euroopan kentillä ensi kaudella.

Mestareiden Liigan karsintakierros eli Preliminary Round on pelattu perinteisesti elokuun lopussa, mutta nyt kilpailukalenteri saattaa muuttua kaikissa UEFA:n kilpailuissa. Akaa Futsalin puheenjohtaja Tero Kivistö otti joka tapauksessa europaikan vastaan mielellään.

– Onhan tämä meidän seuralle ja Akaan kaupungille ylipäätään tosi iso juttu. Mielellään olisimme napanneet mestaruuden kentän puolella, mutta tilanne ei siitä voivottelemalla parane. Mielestämme olimme kauden paras joukkue ja lähdemme tietysti suurella innokkuudella Mestarien Liigaan. Nyt toivotaan, että koronasta huolimatta ensi kausi pääsisi alkamaan enemmän tai vähemmän normaalisti, Kivistö kommentoi Palloliiton päätöksiä tiistaiaamuna.

Joukkuemäärät uusiksi

Palloliiton hallitus linjasi samalla myös ensi kauden joukkuemääriä. Koska sekä liigasta putoajien että Ykkösestä nousevien tilanne oli keskeytyshetkellä auki, pelataan miesten liiga ensi kaudella poikkeuksellisesti 14 joukkueen voimin. Pirkanmaan edustus liigassa on vahvaa, kun myös PP-70, Mad Max sekä putoamisuhan alla ollut Ilves jatkavat pääsarjassa. PJK Pirkkalasta nousi liigaan ykkösestä koronan vuoksi ilman nousukarsintoja.

Akaa Futsal valmistautuu tulevaan kauteen tällä hetkellä omatoimisella harjoitusjaksolla. Joukkuetreenien pariin palataan heti, kun koronatilanne sen sallii.

– Terveys edellä tietysti mennään, ja harjoitteleminen aloitetaan tilanteen mukaan. Helppoa tämä nykytilanne ei ole missään mielessä, mutta teemme kovasti töitä sen eteen, että Euroopan kentille ei lähdetä ainoastaan osallistumaan vaan myös voittamaan, puheenjohtaja Tero Kivistö linjaa.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?