Kaupunki ei enää tiedota päivittäin koronatartunnoista – THL:n karttasovellus näyttää Akaan ja Valkeakosken eron

Akaan kaupungin torstaina 17.4. julkaiseman viimeisen päivittäistiedotteen mukaan Akaan ja Urjalan alueella on yksi laboratoriossa todettu koronavirustartunta. THL:n karttasovellus kertoo, että Akaassa todettuja koronavirustartuntoja on 0-4. Valkeakoskella niitä oli perjantaina 18.4. todettu 13 kappaletta.

Sekä sosiaali- ja terveysministeriö että Pirkanmaan sairaanhoitopiiri ovat ohjeistaneet, että kuntien ei tule antaa yksityiskohtaista tietoa koronavirukseen sairastuneiden määristä. Syynä on ihmisten yksityisyyden suojeleminen. Tämän takia  Akaan kaupunki ei enää julkaise jatkossa päivittäistä tartuntatilannetiedotetta.

Sen sijaan kaupunki ohjaa seuraamaan THL:n koronakarttasovellusta, joka kertoo tartuntatilanteen kunnittain ja eri sairaanhoitopiireissä. Karttasovelluksessa esitetään varmistetut koronatapaukset Suomessa.

Palvelusta löytyy myös tietoa tautitapauksista ikäryhmittäin, tapausten sukupuolijakauma sekä taulukkona tautitapaukset niissä kunnissa, joissa on todettu enemmän kuin neljä COVID-19-tapausta.

Jos kunnassa, kuten Akaassa, on 0–4 tapausta, tautitapaustietoja ei henkilötietojen yksityisyyden turvaamiseksi ilmoiteta.

Karttasovelluksen tiedot perustuvat tartuntatautirekisterin tietoihin. Näytteenottopäivästä kuluu noin 2–4 päivää ennen kuin näyte on analysoitu, kirjattu ja tieto on päivittynyt tartuntatautirekisteriin. Karttasovelluksen tiedot päivitetään joka aamu kello 9.30.

Valkeakoski ja Orivesi erottuvat Pirkanmaalla muita tummempina korona-alueina.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?