Korona-aika pakotti Valtterin ja Jessen etäsuhteeseen – Kaksikko päätti musiikkivideolla piristää itseään ja muita

Korona-ajan poikkeusolot ovat kannustaneet myös luovuuteen. Musiikkilukiolaiset Valtteri Mönkö, 18, Akaasta ja Jesse Viinikangas, 19, Espoosta ovat tehneet aikaa kuvaavan parodiavideon kappaleesta I Will Survive (Oon voimissain), joka Valtterin uudelleensanoittamana on saanut nimen Oonko voimissain?

– Kun musavideoita alkoi ilmestyä Youtubeen, ajattelin että sellainen olisi kiva itsekin tehdä. Yhdeltä istumalta kirjoitin kappaleeseen uudet sanat, lähetin Jesselle ja kysyin, tekisikö hän videon minun kanssani, Valtteri Mönkö kertoo.

Musiikkivideolla Valtteri ja Jesse halusivat piristää sekä itseään että muita. Uudenmaan sulku erotti seurustelukumppanit toisistaan kahdeksi ja puoleksi viikoksi, ja viikottaiset tapaamiset vaihtuivat yhteydenpidoksi WhatsAppissa.

Rankempaa kuin perusarki

– Nyt tilanne on toiveikkaampi, mutta aluksi Uudenmaan sulku aiheutti tuskastelua, kun ei ollut tietoa, jatkuuko se vielä 19:nnen päivän jälkeen. Aikamme kuluksi teimme videon, jossa kerroimme tuntemuksista, Jesse Viinikangas kertoo.

Valtterin mielestä korona-arki etäihmissuhteineen ja etäopiskeluineen on ollut rankempaa kuin perusarki.

– Se on jopa rankempaa kuin käydä joka päivä koulussa Tampereella, koska lataudun kun näen ihmisiä ja saan olla heidän seurassaan. Hyvä puoli tässä on se, että ei tarvitse herätä ennen seitsemää, jos koulu alkaa kahdeksan viisitoista. Riittää, kun herään viisi yli kahdeksan ja avaan koneen, Valtteri kertoo.

Jesse Viinikangas (vas.) ja Valtteri Mönkö tekivät korona-ajasta ja -erosta parodiamusiikkivideon piristääkseen itseään ja muita. Kuva Asta Viinikangas.

Kuvaaja auton takakontissa

Musiikkivideota varten molemmat äänittivät ja kuvasivat tahoillaan omat osuutensa, jotka Valtteri editoi yhteen. Videolla nähdään myös tuttuja maisemia Akaasta, kun Valtteri kävelee paikalliseen K-kauppaan ja soittaa saksofonia kotikulmillaan Lontilantiellä. Jesse puolestaan vastaa videon viulusoolosta.

Valtterilla kuvausapuna ovat olleet äiti, sisarukset ja perhetuttu.

­– Äiti ajoi autoa ja pikkuveli oli takarontissa ja kuvasi videokameralla kohtausta, jossa kävelen pihassa kohti kameraa, Valtteri kertoo.

Jesse ja Valtteri ovat seurustelleet seitsemän kuukautta. Ensikohtaaminen tapahtui musiikkilukiopäivillä viime vuonna. Kuva Asta Viinikangas.

Opiskelija- ja sivariarkea

Hatanpään lukiossa opiskelevan Valtterin ja Tapiolan lukion kasvatin Jessen ensikohtaaminen tapahtui vuosi sitten musiikkilukiopäivillä Espoossa.

– Bongasin siellä Jessen, joka oli tehnyt tapahtumaan sävellyksen, juonsi konsertin ja esiintyi musikaaleissa. Sen jälkeen aloimme pitää yhteyttä sosiaalisen median kautta, Valtteri kertoo.

Jesse kirjoittaa ylioppilaaksi tänä keväänä ja Valtteri ensi syksynä. Kesällä Valtteri osallistuu siviilipalveluskoulutukseen ja työskentelee Amnestyn feissarina Helsingissä. 347 päivän pituinen siviilipalvelus Hatanpään lukiossa alkaa marraskuussa.

Jesse suorittaa parhaillaan siviilipalvelusta Espoon musiikkiopistossa. Suunnitelmissa on jatkaa syksyllä musiikkiopintoja. Viulun ohella hän soittaa pianoa sekä laulaa, säveltää ja näyttelee.

– Tavoitteena on tehdä musiikista ammatti.

Valtteri ja Jesse ovat saaneet musiikkivideostaan kiitosta. Somessa sitä on kehuttu vuolaasti: ”Ihan mega hyvä”, ”Tää oli hyvä!! Henk. koht. lemppari oli Toijalan K-market”. ”En kestä, ihan mahtava!!!”. Kuva Asta Viinikangas

Maalla saa olla rauhassa

Jessen mukaan Uudenmaan sulku vaati totuttelua, kun vapaa kulkeminen ei ollut mahdollista eikä junalla voinut matkustaa Valtterin luo Toijalaan. Valtterin kotona maalla on korona-aikana tuntunut turvalliselta.

– Siellä on oma rauha, eikä siellä tule heti ihmisiä vastaan, kun avaa oven, Jesse toteaa.

Hallituksen keskiviikkoinen päätös Uudenmaan sulun päättymisestä oli molemmille positiivinen yllätys. Vielä samana päivänä Valtteri ajoi Jessen luo Espooseen.

Oonko voimissain? -musiikkivideon voit katsoa täältä.