HS-Vesi muistuttaa: Kertakäyttöpyyhkeet eivät kuulu vessanpönttöön

Akaan vesihuollosta vastaava HS-Vesi kertoo tiedotteessaan, että koronavirusepidemian aikana vesihuollossa on ulkomailla ja myös Suomessa törmätty ikäviin yllätyksiin jätevesiviemäreissä ja -pumppaamoilla. Ihmiset ovat vetäneet pöntöstä alas muutakin kuin sitä itseään ja wc-paperia. Desinfioivat pyyheliinat ovat tukkineet viemäreitä ja pumppaamoja.

HS-Vesi muistuttaa, että käsien pyyhkimiseen käytettävät kertakäyttöliinat ja kaikenlaiset muut roskat kuuluvat jäteastiaan eivätkä wc-pönttöön. Viemäreihin kuulumattomat esineet ja niiden aiheuttamat tukokset johtavat pahimmillaan päästöihin luontoon ja kalliisiin puhdistustoimiin.

Kertakäyttöpyyhkeet kuuluvat roska-astiaan eivät vessanpönttöön.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?