Akaassa ei edelleenkään ole todettuja koronavirustartuntoja – Lue Akaan Seudun yhteenveto tähänastisista karanteeniluvuista

Akaan kaupunki on tiedottanut arkipäivisin vastuukunta-alueensa eli Akaan ja Urjalan koronavirustilanteesta. Mikäli tartuntoja löytyisi, niistä on luvattu kertoa myös viikonloppuna.

Maanantain 23.3. tiedotteen mukaan todettuja tartuntoja ei edelleenkään ollut, mutta kolme henkilöä oli asetettu karanteeniin. Tiistaina 24.3. kello 12.09 johtava ylilääkäri Juhani Grönlund kertoi, että muutosta edellispäivään ei ollut tiedossa.

Hallinnollisen ja juridisen päätöksen karanteenista voivat Pirkanmaan sairaanhoitopiirissä tehdä joko kunnissa olevat tartuntataudeista vastaavat lääkärit tai Taysin infektioyksikön osastonylilääkäri Jaana Syrjänen. Lääkärien määräämien karanteenien määrä on vaihdellut vuorokausitasolla jonkin verran.

Keskiviikkona 11.3. Juhani Grönlund kertoi Akaan Seudulle, että vastuukunta-alueella kaksi henkilöä on altistunut, ja Pirkanmaan sairaanhoitopiirin infektiolääkäri on asettanut heidät karanteeniin.

Torstaina 12.3. Grönlund kertoi, että vastuukunta-alueella on neljä koronavirukselle altistunutta aikuista asetettu karanteeniin Pirkanmaan sairaanhoitopiirin infektiolääkärin toimesta.

Maanantaina 16.3. vastuukunta-alueella ei edelleenkään ollut ole todettu yhtään koronavirustartuntaa, mutta neljä oireetonta henkilöä oli altistumisen vuoksi karanteenissa.

Tiistaina 17.3. johtava ylilääkäri Juhani Grönlund kertoi Akaan Seudulle, että kuusi altistunutta henkilöä on karanteenissa, ja määrässä ovat mukana neljä aiemmin karanteeniin asetettua, oireetonta henkilöä.

Keskiviikkona 18.3. altistumisen takia oli karanteenissa kuusi henkilöä, joista kolmella oli lieviä oireita.

Torstaina 19.3. Altistumisen takia vanhat kaupungille ilmoitetut karanteenit oli purettu eikä uusista karanteeneista ollut ilmoitettu kaupungille.

Perjantaina 20.3. tilanne oli sama, mutta Akaan Seutu sai puhelun akaalaiselta henkilöltä, joka on Taysin tekemällä päätöksellä karanteenissa 7.3.–21.3. eli saman viikon lauantaihin saakka. Karanteenipäätös koski soittajan mukaan myös toista akaalaista henkilöä.

Akaan johtavan ylilääkärin Juhani Grönlundin mukaan kaupungilla ei ollut tietoa kyseisistä karanteenipäätöksistä. Hän totesi, että karanteenipäätöksen tekijän vastuulle jää kertoa asiasta henkilön kotikunnalle.

– Siksi tiedotamme vain tiedossamme olevista. Mutta toivon, että tieto kulkee infektiolääkäreiden välillä, että tämmöistä tilannetta ei pääse tulemaan, Grönlund sanoi viime perjantaina.

Karanteeniluvuissa eivät ole mukana ulkomailta tulleet ja kotiin jääneet henkilöt, joita Taysin tai Akaan kaupungin lääkäri ei ole asettanut karanteeniin.

Johtava ylilääkäri Juhani Grönlund on pitänyt kaupunkilaisia ja Akaan Seutua ajan tasalla paikallisesta koronavirustilanteesta. Kuva: Mikko Peltoniemi

Viialassa hoidetaan vain hengitystieinfektioita

Tiistaina 17.3. avattu hengitystieinfektiopotilaiden vastaanotto Viialan terveysasemalla toimii Akaan kaupungin mukaan hyvin. Avauspäivänä potilaita oli 24 ja seuraavina päivinä 20, 35, 22 ja tämän viikon maanantaina 18.

Terveydenhuoltohenkilökuntaa on kaupungin mukaan riittävästi.

Kaupungin maanantainen tiedote kertoi, että COVID-19-näytteitä otetaan THL:n ohjeiden mukaan akuuttiin hengitystieinfektioon (kuume, yskä tai kurkkukipu ja/ tai hengenahdistus) sairastuneista seuraavista riskiryhmistä:

– välittömään potilastyöhön osallistuva terveyden- ja sosiaalihuollon henkilökunta.

– sairaalahoitoa vaativa akuutti hengitystieinfektio.

– akuuttiin hengitystieinfektioon sairastunut henkilö, joka on varmistetun COVID-19-tapauksen lähikontakti tai palannut ulkomailta 14 vuorokauden sisällä.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?