Akaassa ja Urjalassa ei ole yhtään todettua koronaviirustartuntaa – Akaa tarjoaa apua aikuisille apua verkon välityksellä

Tilanne 20.3.: Akaassa ja Urjalassa ei koronatartuntoja

Akaan vastuukunta-alueella ei ole yhtään todettua koronavirustartuntaa.

Altistumisen takia karanteeniin asetetuista ei ole viranomaisreittiä pitkin Akaan kaupungille tullut tietoa. Asukkailta on tullut yhteydenottoja paikallislehti Akaan Seutuun.

17.3.2020 avattu hengitystieinfektiopotilaiden vastaanotto Viialan terveysasemalla toimii hyvin. 17.3. potilaita oli 24, 18.3. potilaita oli  20, 19.3. potilaita oli 35, tänään 22.

Terveydenhuoltohenkilökuntaa on riittävästi.

Akaan vastuukunta-alueen terveydenhuollon tiedotteessa keskitytään viranomaisreittiä tulleisiin tietoihin ja omaan toimintaan.

Terveydenhuoltolain mukaisesti PSHP/Fimlab ilmoittaa meille positiiviset koronaviruslöydökset. Altistumisen vuoksi karanteeniin asetetuista ei ole lain mukaista ilmoitusvelvollisuutta.

Näytteenoton kriteerit:

COVID-19-näytteitä otetaan THL:n ohjeiden mukaan akuuttiin hengitystieinfektioon (kuume, yskä tai kurkkukipu ja/ tai hengenahdistus) sairastuneista seuraavista riskiryhmistä:

*välittömään potilastyöhön osallistuva terveyden- ja sosiaalihuollon henkilökunta

*sairaalahoitoa vaativa akuutti hengitystieinfektio

*akuuttiin hengitystieinfektioon sairastunut henkilö, joka on varmistetun COVID-19-tapauksen lähikontakti tai palannut ulkomailta 14 vuorokauden sisällä

Seuraavan kerran tiedotamme maanantaina 23.3. Mahdollisista tietoomme tulleista koronaviruspositiivisuuksista tiedotamme viikonlopun aikana.

Lisätietoja:

Akaan kaupungin johtava ylilääkäri Juhani Grönlund, puh. 040 335 2422

 

Akaa tarjoaa apua aikuisille apua verkon välityksellä

Akaan kaupungin aikuissosiaalityö on ottanut käyttöön Pyydä apua -palvelun asiakkaille. Palvelun avulla pyritään tukemaan akaalaisia aikuisia, joita tämänhetkinen tilanne mietityttää tai kuormittaa.

Asiakkaat voivat netin välityksellä saada apua, tukea tai neuvoa Pyydä apua -painikkeen kautta, joka löytyy Akaan kaupungin nettisivuilta: https://www.akaa.fi/terveys-ja-perusturva/sosiaalipalvelut/

Akaan perusturvajohtaja Elina Anttilan mukaan kuntalaisille halutaan tarjota apua netin kautta, sillä yhteispalvelukeskus on tällä hetkellä suljettu koronatilanteen vuoksi.

Avunpyyntö tai kysymys voi olla mikä tahansa. Se voi liittyä omaan tilanteeseen, perheenjäsenen, ystävän tai muun läheisen avun tai tuen tarpeeseen. Aikuissosiaalityön ammattilaisilla on pitkä kokemus erilaisista perheiden tilanteista.

Kysymyksiin vastataan viimeistään kolmen arkipäivän kuluessa. Kysymyksen voi jättää myös nimettömästi.

Lisätietoja:

Akaan kaupungin ma. perusturvajohtaja Elina Anttila, puh. 040 335 4270

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?