Akaa-Volley pääsee Euroopan Challenge Cupiin – Lasten ja nuorten Power Cupia ei pelata kesäkuussa

Passari Akseli Lankinen saa ensi kaudella kokeilla Monarin kotipeleissä hybridisyöttönsä tehoa Euroopan Challenge Cupin joukkueita vastaan, mikäli mies ei siirry Akaa-Volleysta ulkomaille. Kuva Harri Mattila

Lentopalloliiton hallitus päätti keskiviikkona, että lentopallon naisten ja miesten Mestaruusliigassa ei jaeta tällä kaudella SM-mitaleja. Osallistumisoikeudet ensi kauden miesten ja naisten Euroopan cupeihin jaetaan Mestaruusliigan runkosarjan ja Suomen Cupin perusteella.

Miesten Mestarien liigaan pääsee ennen runkosarjan viimeistä kierrosta ykkösenä ollut Hurrikaani-Loimaa ja naisten Mestarien liigaan Pölkky Kuusamo, jolla on paikka suoraan lohkovaiheeseen.

Miesten CEV Cupiin pääsee runkosarjassa kakkospaikkaa pitänyt VaLePa ja naisten CEV Cupiin LiigaPloki ja LP Kangasala. Miesten Challenge Cupiin on paikka Savo Volleylla ja runkosarjassa ennen viimeistä ottelua neljäntenä olleella Akaa-Volleylla. Naisten Challenge Cupiin pääsevät LP-Vampula ja LP Viesti.

Lentopalloliiton hallitus päätti myös, että jos karsintaotteluita tai -sarjoja ei tällä kaudella saada pelattua, joukkueet eivät voi pudota alempaan sarjaan, elleivät ne itse ole luopuneet sarjasta. Joissakin tapauksissa joukkueet voivat anoa paikkaa ylemmässä sarjassa. Periaatteet linjataan myöhemmin Lentopalloliiton kilpailuryhmässä.

Lentopallon lasten ja nuorten suurturnaus Power Cup piti pelata tänä vuonna Salossa 4.-7. kesäkuuta, mutta koronavirustilanteen takia sitä ei tuona ajankohtana pelata. Kesäkuun alkuun mennessä tehdään päätös turnauksen mahdollisesta uudesta ajankohdasta loppukesälle.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?