Työturvallisuus täytyy säilyttää myös jätehuollossa: koronan takia nenäliinat on laitettava sekajätteisiin ja jäteasemakäynnit lykättävä mieluiten myöhäisemmäksi

Loimi-Hämeen Jätehuolto Oy kertoo varautuneensa turvaamaan yhdyskuntajätehuollon palvelut koronavirustilanteen aikana. Yhtiö noudattaa valtakunnallisesti yhteisiä Suomen Kiertovoiman ja Työterveyslaitoksen ohjeita. Tilanteen kehittymistä seurataan ja toimintaa korjataan tilanteen mukaisesti.

– Kaikki jäteasemat pidetään lähtökohtaisesti auki, jotta jätteen vastaanottotoimintaa voidaan jatkaa normaalisti, kertoo toimitusjohtaja Immo Sundholm.

Akaassa Loimi-Hämeen Jätehuollolla on Hirsikankaan jäteasema.

Sundholmin mukaan jäteyhtiön työturvallisuuden takaamisessa tarvitaan jokaisen kuntalaisen vastuullista toimintaa.

– Toivomme, että asiakkaat huomioisivat terveydenhuollon viranomaisten ohjeet virustartuntojen ehkäisemisessä asioidessaan jäteasemilla. Toivomme myös, että kotitaloudet siirtäisivät jäteasemakäyntiä myöhäisemmäksi, mikäli se on mahdollista.

LHJ antaa verkkosivuillaan lajitteluohjeita kotitalouden jätteiden lajittelussa tilanteissa, joissa tartunta on tapahtunut tai sitä on syytä epäillä.

LHJ:n toimisto on toistaiseksi suljettu henkilöasioinneilta. Myös kaikki neuvontakäynnit on keskeytetty.

Jätehuollon asiakaspalvelu ja neuvonta ovat tavoitettavissa normaalisti puhelimitse ja sähköpostilla.

 

Tärkeitä tietoja Loimi-Hämeen Jätehuollolta akaalaisille:

– Seuraa ohjeistusta ja palveluiden saatavuustilannetta verkko-osoitteessa: www.lhj.fi. Päivitämme verkkosivulle tietoa muun muassa mahdollisista jäteasemien tilapäisestä sulkemisesta, uusista lajitteluohjeista sekä LHJ Group-konsernin erikoispalveluiden poikkeustilanteista.

– Jätteenkuljetuksen osalta neuvomme asukkaita olemaan yhteydessä suoraan omaan jätteenkuljetusyritykseen

Toimintaohjeita:

– Lajittele nenäliinat ja lautasliinat sekajätteisiin, ei biojätteisiin.

– Sairastuneiden jätteet on kerättävä omaan roskakoriin, joka on päällystetty pussilla. Täyttynyt roskapussi suljetaan tiiviisti ja viedään sekajäteastiaan. Sairastuneiden roskakorit pitää tyhjentää päivittäin.

– Sulje roskapussit hyvin joko ristiin sitomalla tai teippaamalla ennen niiden viemistä sekajäteastiaan.

– Mikäli jäteastian tyhjennyksissä tulee katkoksia, pakkaa jätteet tiiviisti ja säilö ne tilaan, jossa niistä ei ole haittaa terveydelle ja jossa esimerkiksi haittaeläimet eivät pääse levittämään jätteitä.

– Sekajätettä syntyy vähemmän, kun pakkausmateriaalit lajitellaan tehokkaasti ja pakataan tiiviisti. Jätteitä ei pidä jättää miehittämättömille jätteen vastaanottopaikoille, mikäli jäteastiat ovat täynnä.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?