Akaan seurakunta noudattaa poikkeusolojen ohjeistusta – Jumalanpalveluksiin ei saa tulla, hautajaisissa voi olla alle 10 henkeä kerrallaan

Akaan seurakunnan kaikki tilaisuudet ja ryhmät ovat tauolla toistaiseksi. Jumalanpalvelusten osalta seurakunta toimii poikkeusoloissa piispojen ohjeistuksen mukaan seuraavasti: Jumalanpalveluksiin ei voi tulla osallistumaan paikan päälle, vaan ne videoidaan Akaan kirkosta sunnuntaisin kello 10. Jumalanpalvelukset ovat katsottavissa seurakunnan nettisivujen kautta.

Videoidun jumalanpalveluksen jälkeen kaikilla kolmella Akaan seurakunnan kirkolla on päivystäjät paikalla kello 11–13. Paikalla voi olla joko pappi tai joku muu tehtävään soveltuva työntekijä, ja tuolloin kirkkoon voi tulla hiljentymään ja rukoilemaan. Kuitenkin niin, että paikalla on kerrallaan alle kymmenen ihmistä.

Yksityisiä ehtoollisia järjestetään pyydettäessä.

Hautajaiset ja muut kirkolliset toimitukset voidaan suorittaa siten, että paikalla on väkeä alle kymmenen henkilöä. Kaikki muu fyysistä läsnäoloa vaativa toiminta on keskeytetty.

Akaan seurakunnan henkilökunta on tavoitettavissa puhelimien ja sähköisten sovellusten kautta. Lisäksi Akaan seurakunnan palveleva puhelin avaa linjansa keskiviikkona 18.3. kello 8.00 numerossa 040 540 5258.

Diakoniatyöntekijät ovat tavoitettavissa puhelimella, samoin virasto.

– Haluamme Akaan seurakuntana rohkaista kaikkia akaalaisia jaksamaan ylitse vaikean ja ahdistavan ajan. Tasavallan presidentin kehotuksen mukaisesti meidän on syytä lisätä henkistä läheisyyttä, vaikka fyysistä etäisyyttä joudutaankin kasvattamaan, toteaa vs. kirkkoherra Kukka Salmiovirta.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?