Akaan keilahallille haetaan uutta yrittäjää – Kahden paikan pyörittäminen rajoittaa täysipainoista toimintaa

Akaan Keilahallilla käy paljon muun muassa eläkeläisjärjestöjen ryhmiä.

Akaan Keilahallin yrittäjä Lasse Laaksovirta on luopumassa keilahallin liiketoiminnasta. Hallille haettiin uutta vetäjää yrityksen Facebook-sivuilla jo tammikuun lopussa, ja nyt myös Akaan kaupungin elinkeinopalvelut ovat lähteneet avuksi etsintään.

Laaksovirta kertoo, että hänellä on ollut jo kahdeksan vuotta Loimaalla toinen keilahalli.

– Kolme vuotta sitten tulimme Akaaseen ostamalla konkurssipesältä silloisen keilahallin välineet ja toiminnan. Ajelen kuutena päivänä viikossa päivittäin noin 140 kilometriä, ja kahden paikan ylläpitäminen väkisinkin rajoittaa täysipainoista toimintaa, Laaksovirta kertoo kaupungin uutiskirjeessä.

Toijalan Hallamäentiellä, punatiilisen entisen tapettitehtaan toisen kerroksen tilat on remontoitu kauttaaltaan, ja toimintaa on kolmessa vuodessa viety eteenpäin niin keilauksen kuin oheistoimintojen osalta.

– Yhteistyökanavia on avattu muun muassa kaupungin seurojen, Akaa-Volleyn, Leijona Futsal ja ennen kaikkea Akaan Keila ry:n kanssa. Nuoria on harrastustoiminnassa jo paljon mukana.

Tulevalla yrittäjällä Laaksovirta toivoo olevan aikaa kehittää toimintaa muun muassa pidentämällä aukioloaikoja arkisin ja sunnuntaisin.

– Tätä en ole kyennyt toteuttamaan. Totta kai tulevan yrittäjän on oltava työtä pelkäämätön, itsensä likoon laittava, asiakaspalveluhenkinen ja toiminnan kehittämistä arvostava henkilö. Haitaksi ei ole paikkakunnalla asuminen.

Akaalaisille Laaksovirta haluaa sanoa, että kannattaa olla tyytyväinen kaupungin erinomaiseen sijaintiin, joka mahdollistaa monia hyviä asioita niin asukkaille kuin yrityksillekin.

– Hyvänä esimerkkinä se, että meillä käy junalla tamperelaisia keilaamassa.

Kolme vuotta sitten Lasse Laaksovirta (vas.) ja Petri Laaksovirta odottelivat vielä Akaan Keilahallille rakentamansa saunan keskelle kiuasta. Saunan ikkunasta näkee keilaradoille.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?