Akaa-Volley otti Tiikereistä niskalenkin – Herrera herätti joukkueen

Eddy Herrera (Parrasi Lankisen takana) tuli kolmannessa erässä kehiin täydellä höökillä. Kuva: Markku Ruonala.

Akaa-Volley ja Kokkolan Tiikerit kohtasivat lauantaina neljännen kerran kuluvalla kaudella lentopallon Mestaruusliigassa. Joukkueet ovat Akaan liigauran aikana pelanneet keskenään varsin hyvätasoista lentopalloa. Näin tälläkin kerralla.

Akaa-Volley kaatoi Tiikerit numeroin 3–1 (25–22, 22–25, 25–16, 25–21). Näin akaalaisilla on nyt ainakin osittainen niskalenkki vastustajastaan, kun joukkueet ottavat toisistaan mittaa pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella.

Pennanen jälleen kentällä

Akaalaisten laajasta laitapelaajavalikoimasta avaukseen lähtivät Teemu Kuusela ja muutaman ottelun huilannut Eetu Pennanen. Kuuselakin pelasi ennakkoluulottomasti ja teki kolme pistettä seitsemästä hänelle tarjotusta passista, mutta ensimmäisen erän akaalainen oli Pennanen (6/+5). Vastapuolella kuuteen pisteeseen ylsi Jiri Hänninen.

Ykköserästä kannattaa vielä mainita Urpo Sivulan (5/+3) onnistuneet hyökkäykset niin sanotuilta roskapaikoilta. Hakkurin itseluottamus on kohdillaan, kun kausi lähenee ratkaisujaan.

Kakkoserässä Tiikerit sai hengen päälle, ja etenkin vastaanotto koheni 33 prosentista 56:een. Näin Hänninen sai tarvittavaa tulitukea Jere Mäkiseltä (5/+1), Oskari Keskiseltä (6/+6) ja takavuosina Akaa-Volleyta edustaneelta Rami Rekomaalta (2/+1). Pitkälle erätauolle mentiin tilanteessa 1–1.

Kuvassa Tiikereiden Oskari Keskisen lyönnin torjuva Eetu Pennanen palasi Akaa-Volleyn kenttäkokoonpanoon parin ottelun huilin jälkeen. Kuva: Markku Ruonala.

Herrera toi kentälle energiaa

Kolmanteen erään Akaan valmentaja Oliver Lüüsepp komensi Kuuselan tilalle Enderwin Herreran. Vaihto taisi ratkaista ottelun Akaan hyväksi. Eddy Herrera tuli kehiin täydellä höökillä (5/+3), eikä miehen hihapelikään horjunut, vaikka kokkolalaiset painostivat aloituksillaan.

Herrera on viime peleissä saanut vähemmän vastuuta. Nyt entistä kotiseuraansa vastaan peli-ilme oli kohdillaan. Tuttuun tapaan yleisökin sai riemuita venezuelalaisen näyttävistä tuuletuksista.

Kolmannen erän pistenikkari oli Sivula (6/+3), mutta erikseen kannattaa mainita myös Akaan keskipelaajat Panu Pitkänen (3/+3), Mart Naaber (2/+2) ja Aleksi Kaatrasalo (1/+1). Keskellä verkkoa Akaa-Volleylla on koko ajan luotettava pelote päällä. Tässä erässä tiikerilauman vastaanotto horjahti ja näin hyökkäyksistä häipyi tarvittava teho.

Neljänteen erään Tiikerit lähti vielä haastamaan kotijoukkuetta tosissaan, mutta Akaa vei erää hienoisessa johdossa koko ajan. Hänninen palasi ottelun alun tehoihinsa (6/+5), mutta ei tällä kerralla saanut tukea muulta hyökkäyskalustolta.

Ottelu päättyi Herreran näyttävään hyökkäykseen. Eddy tilasi Akseli Lankiselta nopean passin tutulla quick-huudolla, ja passari teki työtä käskettyä.

Kokkolan Tiikereiden maajoukkuelibero Niklas Breilin yritti hakea palloja myös mainostaulujen takaa. Kuva: Markku Ruonala.

Kaksi kierrosta jäljellä

Ottelu ratkesi Akaa-Volleyn leveämpään materiaaliin. Sivulan saldo oli 21/+13, Pennasen 19/+12 ja Herreran 8/+3. Tiikerit oli liiaksi Hännisen varassa 19/+12. Keskisen saldo oli 11/+4 ja Mäkisen 13/+1. Joukkueen kapteeni Antti Leppälä hääri kiitettävästi keskellä (5/+5).

Tiikerilauman komentaja Mikko Keskisipilä kiitteli ottelun jälkeen joukkueensa puolustuspelaamista, joka olikin todella näyttävää.

– Varsinkin Niklas Breilin kaivoi hyvin palloja peliin takakentällä, mutta kun Akaa-Volleyn syöttöpeli onnistuu kuten tänään, sitä on vaikea voittaa.

Akaalaisten valmentaja Oliver Lüütsepp ei paljastanut yksityiskohtia, joilla ottelu kääntyi kotijoukkueelle pitkän erätauon jälkeen.

– Sanoisin, että koko joukkueen vastuunkanto parani loppua kohden. Tämä asenne pitää säilyttää seuraavaan peliin. VaLePa on nyt ainoa joukkue, jota emme ole voittaneet liigassa. Ensi keskiviikkona siihen tarjoutuu mahdollisuus.

Liigan runkosarjaa pelataan vielä kaksi kierrosta. Akaa-Volley kohtaa VaLePan Tampereella Kauppi Sport Centerissä keskiviikkona kello 18.30.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?