Akaa Futsalille voitto ja tappio Perämeren pohjukasta – Kemi on noussut suosikin asemaan

Juhana Jyrkiäinen (vas.) oli Akaa Futsalin voiton takuumies Torniossa.

Futsal-Liigan runkosarja on loppusuoralla. Viikonloppuna pelattiin tuplakierros, jonka myötä Akaa Futsal vieraili lauantaina Torniossa ja sunnuntaina Kemissä.

Torniosta tuomisina oli hienon loppukirin ansiosta kaksi sarjapistettä, kun ToPV kaatui jatkoajalla lukemin 6–7. Rutistus ei sen sijaan riittänyt enää sunnuntaina, kun FC Kemi piti kolme sarjapistettä maalein 5–2.

Lauantaina Akaa Futsal osoitti toden teolla sitkeyttään. Vaikka Jussi Nyström oli ampunut jo avausminuutilla vierasjohdon, nousi Tornio taukoon mennessä 2–1-kotijohtoon.

Isännät olivat toisella jaksollakin pitkään niskan päällä. Ajassa 34.30 Tornio siirtyi ratkaisevan tuntuisesti jo 5–3-johtoon, ja Akaa Futsal nosti viidennen pelaajan hyökkäysalueelle. Ylivoimamyllytys tuotti tulosta, kun Juhana Jyrkiäinen ja Nyström toivat joukkueen tasoihin.

Jatkoajan aluksi Tornio iski jälleen johto-osuman, mutta Akaa ei luovuttanut vieläkään, vaan lähti hakemaan lisämaaleja aggressiivisesti. Jyrkiäinen sai lopulta putata tyhjältä takatolpalta Jovan Stankovicin oivan syötön sisään.

Vieraat jatkoivat voittomaalin hakemista riskillä, ja se kannatti. Viiden kenttäpelaajan hyökkäyspaine toi pallon Petri Grönholmille, joka iski sen Jyrkiäisen kautta maaliin ja näin lukemiksi 6-7 vain parisenkymmentä sekuntia ennen loppua. Tästä kotijoukkue ei enää toipunut, vaan lisäpiste matkasi Akaaseen tehot 3+1 keränneen Jyrkiäisen johdolla.

Mestarisuosikki Kemi oli vahva isäntä

Sunnuntaina FC Kemi osoitti, miksi se johtaa kaikkia mahdollisia kuntopuntareita ja on noussut rytinällä suurimmaksi mestarisuosikiksi. Isännät pitivät pisteet pohjoisessa vakuuttavaan tyyliin.

Vaikka Akaa oli avausjaksolla näennäisesti pelissä mukana, ei pallonhallinnasta valitettavasti saa pisteitä tässä lajissa. Kemi oli terävämpänä molempien maalien edustoilla, ja Akaalla oli vaikeuksia päästä huippuluokan maalipaikkoihin. Muutama niitä toki rakenneltiin, mutta viimeistelyssä Kemi oli edessä ja se pääsi tauolle 2–0-johdossa.

Toisella jaksolle Akaa joutui ilman Stankovicia, joka oli lentänyt avausjaksolla punaisen kortin myötä suihkun puolelle. Pallonhallintaa saatiin väännettyä taas itselle, mutta Kemi puolusti tarkasti. Juhana Jyrkiäinen osui ajassa 32.51, mutta sitä ennen kotijoukkue oli iskenyt jo kolmannen maalin.

3–1-tilanteessa oli vieraiden etsikkoaika, mutta päivän teeman mukaisesti kavennus jäi tolpan päähän, ja lopusta piti huolen Kemin vahva ulkomaalaisosasto. Se kaunisteli lukemia tyhjiin kahdesti ennen kuin Jyrkiäinen päätössekunneilla viimeisteli vielä loppulukemiksi 5–2.

Pohjoisen reissun jälkimmäisestä pelistä tuli siis sarjapisteiden sijaan aimo annos futsaloppia. Kemi oli vahva pelin ratkaisevilla osa-alueilla, ja voittonsa myötä se taistelee päätöskierroksella Akaa Futsalin kanssa myös runkosarjan voitosta. Akaa saa ensi viikon lauantaina 14.3. vastaansa aina pahan SoVon, joka olisi kaadettava, mikäli pudotuspeleihin halutaan lähteä piikkipaikalta. Kotietu sentään on varma, ja käytännössä varmaa on myös sijoittuminen vähintään runkosarjan kakkoseksi. Kevään peleihin päästään siis hyvistä asemista.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?