Akaa-Volley teki historiaa ottamalla ensimmäisen liigavoittonsa Hurrikaanista

Hurrikaani Loimaa teki tuloksettoman vierailun Pirkanmaalle keskiviikkona. Akaa-Volley oli yhtä tyly isäntä kuin Hurrikaani kotisalissaan kaksi viikkoa aiemmin. Täydet sarjapisteet jäivät Akaaseen numeroin 3–0 (25–17, 25–12, 25–17).

Ottelu alkoi tasaisesti. Joukkueet tekivät pisteitä tasaiseen tahtiin ikään kuin toisiaan tunnustellen. Näin mentiin, kunnes Hurrikaanin Eemeli Kouki asettui syöttöviivalle. Muutama paha aloitus ja joukossa yksi ässäkin. Akaa-Volley oli pakotettu aikalisään tilanteessa 6–10.

Sen jälkeen tapahtui ottelussa dramaattinen käänne. Akaan Urpo Sivula löi pallon voimalla Hurrikaanin torjunnan läpi, ja Aleksi Kaatrasalo pääsi vuorostaan kurittamaan loimaalaisvastaanottoa. Samalla alkoi Panu Pitkänen -show. Keskipelaaja onnistui lähes kaikessa. Neljä tappotorjuntaa veivät Hurrikaanin hyökkäyksistä tehot. Pitkäsen saldo ykköserässä oli komea (6/+6).

Akaa-Volley vei loppuerän pistein 19–7.

Panu Pitkänen pelaa parasta kauttaan. Hurrikaania vastaan keskipelaaja hyökkäsi 71 prosentin tehokkuudella, otti viisi torjuntapistettä ja syötti yhden ässän. Kuva Harri Mattila

Hurrikaani romahti täydellisesti

Kakkoserä oli vierailta heikoin. Vastaanotto parani hieman, mutta helpon näköiset virheet seurasivat toinen toistaan. Ehkä erää kuvaa parhaiten se, että vieraiden ainoa plussalle yltänyt pelaaja oli Eemeli Kouki lukemin 1/+1. Akaa-Volleyn hakkuri takoi, kun käsi oli kuuma: Sivulan saldoksi kertyi 9/+7.

Kolmoserää mentiin tasaväkisesti puolen välin tienoille. Akaan passarilla Akseli Lankisella on tunnetusti yksi Mestaruusliigan tehokkaimmista syötöistä – se kuuluisa hybridi. Hurrikaanivalmentaja Jussi Heino yritti aikalisillä katkaista Lankisen syöttöputken ensin lukemissa 18–15 ja heti perään 19–15. Usein aikalisä puree, mutta Lankinen ei tehnyt syöttövirhettä. Päinvastoin, toisen aikalisän jälkeen ensin ässä ja heti perään niin paha aloitus, että Antti Ropponen joutui hyökkäämään noin kuudesta metristä ja epäonnistui. Lankinen väistyi syöttöviivalta vasta, kun taululla loisti tilanne 22–15. Kolmaskin erä oli taputeltu.

Ottelupallossa sai loistaa kentälle otettu Nico Nurmesniemi, jonka syötön ja hyvän puolustuksen jälkeen tasaisen ottelun (12/+9) pelannut Joni Mikkonen löi pallon hurrikaanikäsien kautta katsomoon.

Akseli Lankinen parantaa otteitaan ratkaisupelien lähestyessä. Keskiviikkona passari palkittiin joukkueensa parhaana pelaajana. Kuva Harri Mattila

Akaa-Volley selkeästi parempi

Akaa-Volley oli joka osa-alueella Hurrikaania parempi. Torjuntapisteet olivat akaalaisille 12–4, vastaanottoprosentit 44–29, ässäsyötöt 5–2 ja hyökkäysprosentit 45–30. Urpo Sivula päätyi lukemiin (16/+11), Joni Mikkonen (12/+9), Panu Pitkänen (11/+10) ja Aleksi Kaatrasalo (6/+4). Hurrikaanin tehokkain Antti Ropponen (13/+1).

Vieraiden parhaana palkittiin libero Peter Vuorinen.

– Tekeminen ei ollut rentoa tänään. Emme saaneet siirrettyä harjoituksissa tehtyjä suorituksia peliin, ruoti Vuorinen.

Akseli Lankinen pokkasi Akaan parhaan pelaajan palkinnon.

– Meillä oli hyvä syöttöpäivä tänään. Hurrikaani ei päässyt käyttämään pahimpia hyökkäyskuvioitaan. Meidän torjunta- ja puolustuspelimme oli helppo rakentaa.

Jussi Heinolla oli lyhyt ja tyly kommentti pelin jälkeen.

– Pelattiin tänään huonosti ja hölmöiltiin loput tilanteet.

Oliver Lüütsepp pidätteli hymyään lehdistötilaisuudessa.

– Oli hieno peli. Syöttöpelimme onnistui suunnitellusti. Tämä oli pelikuva Loimaalla pelatusta ottelusta. Joka erä alkoi tilanteesta 0–0, mutta käytimme tänään meille tarjoutuneet tilaisuudet hyväksi ja tässä on tulos.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?