Akaa Futsalille Final Fourin hopeamitalit – FC Kemiltä löytyi enemmän juonikkuutta ja taitoa hyökkäyspäässä

Futsal-Liiga oli viikonloppuna tauolla, mutta Akaa Futsalille se ei tarkoittanut vapaata viikonloppua. Espoossa pelattiin perinteinen Final Four -turnaus, jossa syyskauden neljä parasta joukkuetta mittelivät toisiaan vastaan panoksena paikka ensi elokuun kansainväliseen seurajoukkueiden Nordic Futsal Championship -turnaukseen.

Lauantain ohjelmassa oli välieräpeli. Akaa Futsal taisteli siinä voiton turnauksen isäntäjoukkueesta GFT:stä. Espoolaiset johtivat ottelua vielä toisella jaksolla, mutta lopulta Akaa voitti tasaisen pelin lukemin 3–2 (1–1).

Avausjaksolla maaliin osuttiin kahdesti. Avausmaalin iski Akaan Jovan Stankovic hienon yksilösuorituksen jälkeen. Espoolaiset nousivat kuitenkin nopeasti tasoihin Akaa Futsalin merkkausvirheen seurauksena. Toisen jakson alussa GFT ehti menettää huippupaikan, ennen kuin joukkue onnistui menemään 1–2-johtoon. Akaa otti kuitenkin hallintaa väkisin itselleen ja tuli kuin tulikin tasoihin, kun Rafa Giorgio pääsi puttaamaan pallon verkkoon Tero Intalan (0+2) esityön jälkeen.

Molemmat joukkueet hakivat aktiivisesti voittoa, ja paikkojakin oli. Lopulta pelin ratkaisu nähtiin maajoukkuemaalivahtien välisessä kaksinkamppailussa. GFT:n Antti Koivumäki nousi puoleen kenttään ja laukoi pallon kohti Akaa-maalia. Kasper Kangas nappasi sen tyynesti käsiinsä ja osui vastustamattomasti tyhjänä odottaneeseen GFT-maaliin ajassa 38.56. GFT:n loppukiri ei purrut, ja näin Akaa pääsi juhlimaan Final Four -finaalipaikkaa viime vuoden tapaan.

Kapteeni Jussi Nyström johdatti joukkueensa hopeamitaleille viikonloppuna. Kuva Kirsi Nummela

Kemi vahva finaalissa

Sunnuntain finaalissa vastaan asettui FC Kemi. Avausjakso oli äärimmäisen tasaista peliä, jossa molemmilla joukkueilla oli omat maalipaikkansa. Ensin osui Stankovic ajassa 18.43, mutta Kemi sai tärkeän tasoituksen vielä avausjakson viime sekunneilla.

Toinen jakso eteni taas tasaisesti aina puoliväliin asti. Lopulta Kemi oli se, jolta löytyi enemmän juonikkuutta ja taitoa hyökkäyspäässä. Ajassa 30.42 syntynyt kemiläisten johtomaali osoittautui lopulta myös voittomaaliksi. Akaa Futsalin takaa-ajosta puuttui viimeinen rutistus, ja Kemi pääsi lopussa kaunistelemaan lukemiksi peräti 1–5 (1–1).

– Kemi ansaitsi tänään voittonsa. Meille jäi tästä kuitenkin hyvää oppia taas mukaan matkaan. Kun saadaan poissaolijat mukaan, niin uskon, että parempaa on tulossa, Akaan päävalmentaja Jovan Stankovic kommentoi pelin jälkeen.

Härkäviikot jatkuvat pian, kun vastassa on jo tulevana perjantaina kotiottelussa tamperelainen PP-70. Silloin Stankovic itse on pelikiellossa, mutta muuten joukkue alkaa olla terve ja valmis kevään ratkaisupeleihin. Sarjan kärkipaikalla pysyäkseen Akaan olisi napattava perjantainakin täydet kolme sarjapistettä.

FC Kemi oli parempi tiukan väännön jälkeen. Tässä kaadetaan Rafa Giorgio. Kuva Kirsi Nummela

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?