Akaa-Volley ja VaLePa tarjosivat yleisölle pitkiä taistelupalloja – Avainpelaajien taso ailahteli

Akaa-Volley ja VaLePa kohtasivat lentopallon Mestaruusliigassa toistamiseen viikon sisään. Tällä kerralla ottelu pelattiin Tampereella Kauppi Sport Centerissä, joka on sastamalalaisten toinen kotisali. Yleisö sai nauttia hienosta lentopallonäytelmästä. Voittajaksi selvisi täyden viiden erän taistelun jälkeen VaLePa numeroin 3–2 (25–17, 27–29, 25–21, 24–26, 15–8).

Ottelu tarjosi lentopallon ystäville runsaasti katsottavaa ja puhuttavaa. Katsojat ihastelivat pitkiä taistelupalloja. Niitä nähtiin lukuisia. Mielenkiintoa toivat myös Akaa-Volleyn pelaajavaihdot, avainpelaajien tason ailahtelu ja Mikko Eskon näyttävä passipeli.

Joni Mikkonen onnistui VaLePa-pelissä loistavasti. Vaikka miestä hiillostettiin aloituksilla, teki yleispelaaja joukkueelleen kaikkiaan 23 pistettä. Voitto Köykkä (musta paita) ja Eetu Pennanen ihastelevat kokeneen Mikkosen hihapeliä. Kuva Harri Mattila

Niko Suihkonen VaLePan paras

VaLePan parhaana palkittiin maajoukkueessakin esiintynyt Niko Suihkonen. Yleispelaaja aloitti ottelun vahvasti. Vastaanotto toimi luotettavasti ja hyökkäysten onnistumisprosentti oli loistava 70. Hyökkäysten valossa häntä tehokkaampi ykköserässä oli vain Akaa-Volleyn keskipelaaja Panu Pitkänen, joka onnistui 75-prosenttisesti.

Suihkonen oli yksi perjantai-illan ailahtelevista pelaajista. Toisessa erässä mies häipyi tilastoista lähes kokonaan (3/0), kolmannessa mentiin miinukselle (1/-3), kuten myös neljännessä (4/-2). Viidennessä erässä tehot jälleen nousivat lukemiin 3/+2.

Toinen VaLePan tasoaan vaihdellut pelaaja oli hakkuri Mikko Oivanen. Ensimmäisessä erään tilastot näyttivät 4/+2, toisessa 4/0, kolmannessa 5/+2 ja neljännessä 7/+3. Akaa-Volleyn harmiksi kokenut pallontappaja oli terävimmillään viimeisessä erässä, jossa miehen sarakkeeseen kirjattiin lukemat 7/+7.

Kotijoukkueen tähti perjantai-illan koitoksessa oli lentopallolegenda Olli Kunnari. Yleispelaaja oli tasaisen varma koko ottelun ajan. Tilastot päättyvät numeroihin 23/+13.

Voitto Köykkä palkittiin Akaa-Volleyn parhaana

Akaa-Volleyn libero Voitto Köykkä on saanut luovuttaa PROLibero-kilpailun ykköspaikan Kokkolan Tiikerien Niklas Breilinille. Tilanne ei kuitenkaan ole lopullinen. Otteluita on vielä jäljellä – joka joukkueella lähes kymmenen kappaletta. Tampereella Köykkä kunnostautui etenkin puolustuspelaamisessa ja palkittiin joukkueensa parhaana.

VaLePa painosti Akaan Joni Mikkosta aloituksillaan. Kokenut laituri sai nostettavakseen lähes puolet kaikista sastamalalaissyötöistä. Mikkonen ei siitä häkeltynyt, vaan hoiti tonttinsa luotettavasti. Lisäksi urjalalaistunut yleispelaaja teki joukkueelleen 23 pistettä. Neljä pinnaa tuli suoraan syötöstä ja kaksi torjunnoilla.

Jälleen kerran tilastot paljastavat Akaa-Volleyn keskipelaajien tehokkuuden. Panu Pitkäsen heikot hetket osuivat ottelun toiseen ja kolmanteen erään. Noista huolimatta mies pääsi lopulta lukemiin 9/+6. Mart Naaber puolestaan pelasi tasaisen varmasti ja tilastot varmistavat asian (11/+9).

Akaa-Volleyn Urpo Sivula aloitti ottelun vaihtonurkkauksesta. Hakkuri ei sen jälkeen missään vaiheessa päässyt kunnolla vauhtiin, vaikka saikin illan mittaan peliaikaa valmentaja Oliver Lüütseppin ottaessa hakkurina aloittaneen Aatu Pölläsen välillä huilaamaan. Tilastot näyttävät Sivulalle lukemia 7/-3 ja Pölläselle vastaavasti 4/-1.

Voitto Köykkä kunnostautui Tampereella etenkin puolustuspelaamisessa. Kuva Harri Mattila

Hyökkäysten määrä todistaa pitkät pallot

Kun lentopallo-ottelussa toinen joukkue hyökkää 170 kertaa ja toinen 140, on kyseessä todellinen taistelu. Ensimmäinen erä meni Akaa-Volleylta hieman unten mailla, ja viimeinen erä ratkesi pitkälti kokeneiden Oivasen ja Kunnarin syöttöihin. Muutoin ilta oli tasainen ja mielenkiintoinen.

Kaikki haastatellut kiittelivät ottelun tunnelmaa.

– Ei ole näin paljon ollut omia kannattajia vieraspeleissä, ylisti Köykkä.

Olikohan siinä syy hyvään taisteluun puolustuksessa?

– Iso peukku jälleen kerran Akaa-Volley Fan Clubille. Loivat hienon tunnelman illan otteluun. Oma hyökkäyspeli kaipaa edelleen lisätehoja. Muutoin olen tyytyväinen tämän illan antiin, tunnusti Lüütsepp.

Sunnuntaina Akaa-Volley kohtaa vieraissa Ettan. Ja sen jälkeen nähdään kotiottelussa tiukka vääntö sarjajohtaja Hurrikaani Loimaata vastaan. Jussi Heinon valmentama Hurrikaani saapuu Toijalan Monitoimihallille keskiviikkona 19.2. Ottelu alkaa kello 18.30.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?