Ennakkosuosikit eivät antaneet Akaa-Volleylle erääkään viikonlopun liigapeleissä

Lauantai-illan lähes seitsemän sadan (671) hengen katsomo Toijalan Monarilla joutui pettymään toistamiseen lyhyen ajan sisällä. Lentopallon Mestaruusliigan Suomen mestari viime kaudelta ja kuluvalla kaudella jo Cupin voittanut VaLePa ei horjunut kuin kahden ensimmäisen erän alussa. Täydet sarjapisteet lähtivät Sastamalaan lukemin 0–3 (20–25, 19–25, 16–25).

Ottelun kaksi ensimmäistä erää alkoivat kotijoukkueen vedossa. Ilmeisesti vierailu Loimaalla hurrikaaniluolassa viime keskiviikkona opetti joukkueelle puolustuspelaamisen mallia. VaLePa ei erien alussa saanut palloa akaalaisparkettiin millään keinolla.

Ensimmäisessä erässä näkyi Enderwin Herreran hyvä pelihuumori. Yleispelaaja oli tuttuun tapaansa energiaa täynnä. Samoin hakkuri Urpo Sivula pelasi näyttävästi edelliskauden joukkuettaan vastaan. Akaan tehokkain oli kuitenkin keskipelaaja Mart Naaber (4/+4).

ValePan hakkuri Mikko Oivanen teki ykköserässä viisi pistettä ja oli tuolla lukemalla kentän ykkönen. VaLePa vei voiton tasaisuudellaan. Kun se sai kurottua Akaan johtoaseman kiinni, loppu oli sastamalalaisten näytöstä.

Toisessa erässä nähtiin jälleen kotijoukkueelta loistava alku. VaLePa pysyi kyydissä vain Akaa-Volleyn omien hyökkäysvirheiden ansiosta. Hyvä alku nyrjähti lopulta jälleen juuri hyökkäysten tehottomuuteen. Akaan vastaanotto kyllä toimi, mutta pallot kuolivat heikommin kuin vastustajalla.

Kakkoseränkin tehopakkaus oli Oivanen viiden pisteensä kanssa. Kun Akaan paras pistenikkari oli kolmen pisteen Eetu Pennanen, ja Sivulakin jouduttiin ottamaan vaihtoon, ei ole ihme, että vieraat veivät voiton.

Viimeinen erä VaLePan näytöstä

Kolmas ja ratkaiseva erä lähti heti alusta kaatumaan sastamalalaisille. Oivanen jatkoi pistetehtailuaan seitsemän pisteen edestä. Kun hakkuri sai tukea tasaisesti jokaiselta pelipaikalta – Niko Suihkonen 4/+4, Olli Kunnari 4/+2, David Petterson 3/+2 ja Mikko Esko 2/+1) – Akaa-Volley oli aseeton.

Akaalaisista plussalle ylsivät vain Panu Pitkänen keskeltä (3/+3) ja Sivula (2/+2), joka tuli kesken erän Aatu Pölläsen tilalle.

Akaan valmentaja Oliver Lüütsepp vakuutti joukkueensa tietävän, miten VaLePaa vastaan pitää pelata.

– Meillä on juuri nyt vaikea hetki henkisesti. Tappiot tuntuvat luonnollisesti pahalta, mutta kausi jatkuu ja parannamme tästä vielä. Harjoituksissa pitää keskittyä nyt niihin toimiin, millä VaLePa kaatuu ensi perjantaina Tampereella.

Hurrikaani Loimaa kulkee kohti mestaruutta

Viime viikon keskiviikkona Akaa-Volley vieraili Loimaalla ja sai palata vain kokemuksia rikkaampana. Kannattajajoukon pistepussi matkasi kotiin ilman täydennystä.

Hurrikaanin valmentaja Jussi Heino ei suostu ottamaan mestaruuspaineita, vaikka joukkue kulkee voitosta voittoon.

– Ottelu kerrallaan tässä mennään. Tänään oli meiltä hyvä peli. Jos joku miinus pitää löytää, niin kolmanteen erään teimme liikaa syöttövirheitä. Suomen mestaruudesta emme vielä edes haaveile, sanaili Heino pelin jälkeen.

Hurrikaani on kuitenkin aivan huikeassa iskussa. Täydet sarjapisteet jäivät Loimaalle numeroilla 3–0 (25–19,  25–21, 25–19).

Akaa-Volleyn valmentaja Oliver Lüütsepp tunnusti tappion ja tiesi siihen syyn.

– Eipä tuossa ole paljon selittämistä. Hurrikaanilla oli kova motivaatio voittaa tänään. Emme kerta kaikkiaan löytäneet rakoja torjunnan ja kenttäpuolustuksen seasta, tunnusti Lüütsepp.

Loimaalla Akaa-Volleyn tappion taustalla oli jälleen kerran vastustajaa tehottomampi hyökkäyspeli. Ainoastaan joukkueen keskipelaajat loistavat ottelusta toiseen. Muiden suoritusvarmuus ailahtelee liiaksi.

Akaa-Volleyn parhaaksi valittiin Loimaalla keskipelaaja Aleksi Kaatrasalo komeilla tehoilla 10/+9.

Akaa-Volleyn seuraava kotipeli on juuri Hurrikaani Loimaata vastaan. Keskiviikkona 19.2. katsotaan, löysikö Akaa-Volley avaimia sarjakärjen kaatamiseen.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?