Akaa Futsalin vuoristorata jatkui – Espoosta tappio, Tampereelta voitto

Futsal-Liigan runkosarja lähestyy loppuaan, ja jäljellä on enää neljä ottelua ennen pudotuspelien alkamista. Akaa Futsal purjehti syyskauden voitosta voittoon, mutta kevätkaudella otteita on vaivannut epätasaisuus.

Viikonloppuna nähtiin tästä jälleen hyvä osoitus, kun joukkue hävisi ensin lauantaina Espoossa GFT:lle lukemin 2–4 (0–0). Sunnuntaina puolestaan haettiin täydet pisteet Ilvekseltä näytöstyyliin maalein 7–2 (2–2), ja näin sarjan kärkipaikka pysyi vielä niukasti leijonapaidoilla.

Lauantaina ei toki hävitty huonolle. GFT on myös liigan kärkikamppailussa, ja se pelasi erinomaisen ottelun. Myös Akaa oli hyvin pelissä mukana vielä avausjakson. Maalipaikoilla ei mässäilty molempien hoitaessa oman puolustuspäätynsä tarkasti. Akaa Futsal rakensi muutaman maukkaan maalipaikan vastustajaa enemmän, mutta harmillisesti tärkeä avausmaali jäi tekemättä.

Toiselle jaksolle vierasjoukkue kadotti otettaan, ja se joutui heti jakson alussa virhevaikeuksiin. Kuriton peli tuotti viidennen rikkeen, kun toista jaksoa oli pelattu vasta viitisen minuuttia. Virhevaikeudet veivät pelistä keskittymistä entisestään, ja kotijoukkue otti pelin hallintaansa.

GFT käytti toisella jaksolla tehokkaasti maalipaikkansa hyväkseen, ja se siirtyi jakson puoleen väliin mennessä 2–0-johtoasemaan. Vaikka Jussi Nyström onnistui rankkaripisteeltä vielä kaventamaan, ei vieraiden kiri purrut. Päinvastoin GFT pääsi kaunistelemaan lukemia kahdella lisäosumalla. Juhana Jyrkiäisen 4–2-kavennus lopussa oli enää kosmeettinen.

Maalivahti Kasper Kangas valittiin viikonlopun molemmissa peleissä akaalaisten parhaaksi pelaajaksi.

Ilves nurin murskalukemin

Sunnuntain ottelun alku Tampereella oli vierasjoukkueen osalta masentava. Ensimmäiseen kuuteen minuuttiin Ilves ei juuri koskenut edes palloon, mutta se onnistui kahdesti maalinteossa ehkä hiukan onnekkaastikin. Kotijoukkue käyttikin koko päivän tuurinsa heti alussa. Tämän jälkeen Akaan maalivahti Kasper Kangas laittoikin luukut kiinni ja murjaisi vieläpä toisella jaksolla tehopisteet 1+1. Oikeutettu valinta pelin parhaaksi leijonaksi.

Ottelun pallohallintaa mielin määrin vienyt Akaa sai tasoitettua pelin vielä ennen taukoa. Ensin osui Jovan Stankovic, ja tasoituksesta vastasi Juhana Jyrkiäisen hienon esityön jälkeen Tero Intala.

Toisella jaksolla Akaa oli täyttä timanttia. Se vei jakson lopulta puhtaasti maalein 5–0 eikä jättänyt seliteltävää ottelun voittajan suhteen. 2–3-johtomaalissa Akaan harrastama maalivahdin hyökkääminen tuotti tulosta. Kangas nousi kuin varkain laukaisupaikkaan ja tykitti pallon upeasti ylänurkkaan. Kun heti perään Intala iski päivän toisellaan lukemiksi 2–4, alkoi kotijoukkueen usko hiipua. Seuraavaksi osuivat Tatu Ahonen ja Dusan Milojevic, ja päätöslukemat 2-7 iski lopulta Jyrkiäinen.

– Tärkeät sarjapisteet. Uskomme ei horjunut edes kahden maalin takaa-ajoasemassa, siihen voi olla tyytyväinen. Eteenpäin mennään ja töitä tehdään, Akaan päävalmentaja Stankovic kommentoi lyhyesti pelin jälkeen.

Ensi viikonloppuna pelataan Final Four -turnausta Espoossa. Lauantaina Akaa Futsal pelaa välieränsä GFT:tä vastaan. Voittaja etenee sunnuntain finaaliin, jossa vastaan asettuu FC Kemi tai ToPV. Liigaa pelataan taas kotikentällä ensi viikon perjantaina, kun tamperelainen PP-70 saapuu vieraaksi Monitoimihallille.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?