Akaa Futsal oli murskaava kotihallissaan – Neljä pelaajaa lähtee maajoukkuekomennukselle

Sievi joutui rikkomaan pysyäkseen akaalaisten vauhdissa lauantaina. Tässä pysäytetään Juhana Jyrkiäinen. Kuva Tuukka Nyström

Akaa Futsal ei antanut Sieville yllätysmahdollisuuksia Toijalan Monitoimihallin lauantai-iltapäivässä. Kotijoukkue takoi taululle tylyt lukemat 9–2 (5–1). Leijonapaitojen tehomiehinä häärivät Miikka Hurme (2+2) sekä Jovan Stankovic (0+4).

Ennen ottelun alkua Akaa Futsal muisti tasalukuja saavuttaneita pelaajiaan. Jovan Stankovicilla rikkoontui 100 ottelun rajapyykki, ja mittari näyttää tällä hetkellä 102 ottelua, tehopisteet 56+80=136. Jussi Nyström puolestaan sai juurikin lauantaina kasaan 200 ottelua leijonapaidassa, ja tehopisteitä näissä on syntynyt komeat 194+73=267.

Tuttu tutkapari vauhdissa

Kotijoukkue iski pelin avausmaalin, kun tuttu tutkapari onnistui. Petri Grönholm syötti, ja Dusan Milojevic iski varmasti pallon tolpan juureen. Avausmaalista huolimatta pelin ensimmäinen kymmenminuuttinen oli tasainen. Myös Sievillä oli omat paikkansa, ja vieraat onnistuivatkin tasoituksessaan. Tasoituksen lisäksi Sievillä oli muutama aivan huikea maalipaikka, mutta kotijoukkueen maalinsuulla Juho Laine nappasi tärkeät torjunnat pelin ollessa vielä avoin.

Avausjakson toinen puolisko olikin sitten kotijoukkueen. Se laittoi isompaa vaihdetta silmään ja pudotti playoff-paikasta tällä kaudella tiukasti taistelevan vieraansa lopullisesti kyydistä. Ajassa 10.20 Juhana Jyrkiäinen iski Akaan johtoasemaan, josta se ei enää luopunut. Petri Grönholm, Milojevic sekä Aleksi Pirttijoki kasvattivat kotijoukkueen taukojohdon lukemiin 5–1, ja enemmänkin olisi voinut tulla.

Aleksi Pirttijoki osui kahdesti Sieviä vastaan, vaikka tässä tilanteessa ei verkko heilunutkaan. Kuva Tuukka Nyström

Neljästä pelistä kolme voittoa

Toinen jakso ei tarjoillut mitään yllättävää. Akaa Futsal piti pelin hallinnan itsellään ja jauhoi tasaisen tappavasti kolmella kentällisellä. Jussi Nyström iski jakson ensimmäisen osuman, ja Pirttijoki ampui hienon kuvion päätteeksi lukemiksi jo 7–1. Lopussa Miikka Hurme iski vielä kaksi komeaa maalia, ja siinä välissä myös Sievi oli onnistunut kerran vastahyökkäyksestä, joten loppulukemiksi kirjattiin 9–2 (5–1).

Akaa Futsalin uusi vuosi on käynnistynyt tuloksellisesti hyvin. Neljästä pelistä on kasassa kolme voittoa.

– Minulla on vahva usko siihen, että samalla kun päivä ulkona pitenee, me parannamme suoritustamme peli peliltä. Suurimmat parannuskohteet ovat kyllä tiedossa, ja niiden kanssa tehdään töitä, päävalmentaja Jovan Stankovic tarinoi.

Edustus kahdessa maajoukkueessa

Futsal-Liiga jää nyt maajoukkuetauolle. Suomen kohdalla se tarkoittaa MM-karsintaturnausta Portugalissa, jonne Akaan paidasta lähtevät Kasper Kangas, Juhana Jyrkiäinen sekä Miikka Hurme. Stankovic itse matkustaa puolestaan tällä viikolla Bulgarian maajoukkueen mukaan karsimaan kohti EM-kisoja vuonna 2022.

Liigan merkeissä palataan peleihin ensi viikolla, jolloin Akaa Futsalilla on edessään tuplareissu. Lauantaina 8.2. matkataan Espooseen kohtaamaan GFT, ja sunnuntaina puolestaan Tampereella Ilves isännöi leijonapaitoja.

Akaa Futsalin Jovan Stankovicilla tuli 100 ottelua, Jussi Nyströmillä puolestaan 200 ottelua leijonapaidassa. Palkitsemassa seuran puolesta Tero Kivistö (vas) ja Juha Vedenpää (oik). Kuva Tuukka Nyström

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?